Ειδήσεις

Παρανάλωμα του πυρός έγινε σκάφος αξίας 2,5 εκ. € (video)

Παρανάλωμα του πυρός έγινε σκάφος 32 μέτρων και αξίας 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε στο εσωτερικό του, λίγα μέτρα μακριά από τη διάσημη παραλία «Ψαρού» της Μυκόνου.

Ο ιδιοκτήτης του σκάφους στο θέαμα της φωτιάς πανικοβλήθηκε και από το κινητό του τηλέφωνο ξεκίνησε να καλεί απεγνωσμένα σε βοήθεια. Ενώ, την ίδια ώρα οι 10 επιβαίνοντες, ουρλιάζοντας αναζητούσαν τρόπο διαφυγής.

Τελικά τα κατάφεραν, χρησιμοποιώντας την πλευστική συσκευή και λίγα λεπτά μετά, το 35 μέτρων σκάφος, η κατασκευή του οποίου είναι ενισχυμένη από πλαστικό υλικό, έγινε παρανάλωμα του πυρός.

Σύμφωνα με το protothema.gr, οι δυνάμεις του Λιμενικού έσπευσαν άμεσα και έδωσαν αγώνα για την κατάσβεση της φωτιάς.

Και ενώ η υπερπολυτελής θαλαμηγός των 2,5 εκατ. ευρώ καιγόταν ολοσχερώς, ένα δεύτερο θρίλερ βρισκόταν σε εξέλιξη: Το γιοτ έφερε πάνω του τέσσερις τόνους πετρέλαιο, πράγμα που τρόμαξε τόσο το Λιμενικό όσο και τους κατοίκους, καθώς σε περίπτωση που το σκάφος βούλιαζε στον κόλπο της Ψαρού, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παραλία και περιμετρικά της θα δέχονταν τεράστια καταστροφή.

Η επέμβαση των δυνάμενων του Λιμενικού αποδείχτηκε καθοριστική. Ο λιμενάρχης με την βοήθεια των ανδρών του Σώματος και με την συνδρομή ταχύπλοου σκάφους, κατάφεραν να ρυμουλκήσουν το «Saint» και να σώσουν την παραλία από μια ενδεχόμενη οικολογική καταστροφή που θα είχε άμεσο αντίκτυπο στον τουρισμό του νησιού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και μαρτυρίες του πληρώματος, η φωτιά φαίνεται να ξεκίνησε εξαιτίας ηλεκτρολογικής βλάβης.

Πιο ασφαλέστερα συμπεράσματα αναμένεται να προκύψουν μετά το πέρας της προανάκρισης που διενεργείται από το Λιμενικό.

Η ρυμούλκηση του σκάφους, το οποίο είναι βυθισμένο στα 60 μέτρα και έχει καεί μέχρι την ίσαλο γραμμή, είναι σχεδόν αδύνατη.

Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του σκάφους;

Ο 42χρονος ιδιοκτήτης του «Saint», Λέων Γιοχάη θεωρείται ανερχόμενος και επιτυχημένος επιχειρηματίας, ο οποίος έχει καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία του σε ότι αφορά τον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας.

Αν και σπούδασε οπτομετρία στην Ιταλία προκειμένου να αναλάβει το κατάστημα οπτικών της οικογένειας του προτίμησε τελικά να αφιερωθεί στην αγαπημένη του ενασχόληση, την κατασκευή ιστοσελίδων και πέτυχε.

Σχόλια