Ειδήσεις

Λισαβόνα: Αεροσκάφος έπεσε σε κατοικημένη περιοχή – 5 νεκροί

Σε κατοικημένη περιοχή λίγο έξω από τη Λισαβόνα συνετρίβη, υπό άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες, ένα μικρό ιδιωτικό αεροσκάφος, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 4 επιβαίνοντες, αλλά και ένας άνθρωπος που βρισκόταν στο έδαφος.

Το ιδιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το μικρό αεροδρόμιο Τίρες, που βρίσκεται κοντά στο θέρετρο Κασκάις περίπου 20 χλμ. δυτικά της Λισαβόνας και χρησιμοποιείται κυρίως από ιδιωτικά αεροσκάφη.

Ο Άντρε Φερνάντες, εκπρόσωπος των τοπικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, δήλωσε πως το αεροσκάφος κατευθυνόταν στη Μασσαλία, στη Γαλλία. Όλοι οι επιβαίνοντες στο αεροσκάφος, τρεις Γάλλοι και ένας Ελβετός, σκοτώθηκαν.

Άλλος ένας άνθρωπος που βρισκόταν στο έδαφος σκοτώθηκε όταν το αεροπλάνο έπεσε πάνω σε ένα φορτηγό προκαλώντας το ξέσπασμα πυρκαγιάς, δήλωσε ο Φερνάντες. Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Ο πρόεδρος Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα μετέβη στο σημείο της συντριβής. Περισσότεροι από 50 εργαζόμενοι σε συνεργεία διάσωσης βρίσκονται στο σημείο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια