default-image

Ποιο δημοφιλές λαχανικό βοηθά να χάσουμε βάρος;

Υγεία
Ποιο δημοφιλές λαχανικό βοηθά να χάσουμε βάρος;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δευτέρα του Πάσχα και πολλοί θα μπουν από σήμερα στη "μάχη" της απώλειας των περιττών κιλών, εν όψει μάλιστα του Καλοκαιριού. Όσο σημαντικός παράγοντας στο χάσιμο των περιττών κιλών είναι η άσκηση, εξίσου σημαντική είναι και η καθημερινή σωστή διατροφή. Ποιο είναι λοιπόν, το δημοφιλές λαχανικό, το οποίο τρώγοντας το, χάνετε βάρος χωρίς να το καταλάβετε;

Μια προφανής επιλογή για να ξεκινήσετε την υγιεινή διατροφή, είναι τα λαχανικά. Τα περισσότερα λαχανικά έχουν ελάχιστα λιπαρά και θερμίδες και περιέχουν δεκάδες βιταμίνες, μέταλλα και θρεπτικές ουσίες χρήσιμες για το σώμα σας, ώστε αυτό να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του.

Σύμφωνα με το bovary.gr, το λαχανικό που μπορεί να κάνει τη ζυγαριά να δείξει αρκετά κιλά λιγότερα, είναι το σπανάκι, το οποίο σας βοηθά να χάσετε βάρος γρήγορα, καθώς έχει πολύ λίγες θερμίδες, ενώ η περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες είναι πολύ υψηλή.

Η διαιτολόγος Έριν Κόλμαν τονίζει ότι οι φυτικές ίνες είναι πολύ σημαντικές για την υγιή απώλεια βάρους, γιατί σας κάνουν να αισθάνεστε χορτάτοι, μειώνοντας την ανάγκη για ένα ακόμη σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η δρ. Κόλμαν μάλιστα, συνιστά να καταναλώνετε καθημερινά σπανάκι ώστε να δείτε άμεσα αποτελέσματα. Η ποσότητα όμως του σπανακιού που απαιτείται, εξαρτάται από τον τύπο του σώματός σας. Έτσι για μια πιο σωστή και προσεγμένη διατροφή καλό θα είναι να επισκεφθείτε τον διατροφολόγο ή τον διαιτολόγο σας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News