default-image

Εκτάκτο δελτιο της ΕΜΥ για κακοκαιρία - ο καιρός στην Κρήτη

Κρήτη
Εκτάκτο δελτιο της ΕΜΥ για κακοκαιρία - ο καιρός στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δευτέρα του Πάσχα σήμερα και μπορεί να έχει εκδοθεί έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική υπηρεσία αλλά αυτό δεν αφορά την Κρήτη.

Καθώς ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από θυελλώδεις άνεμους και χαλαζοπτώσεις αναμένονται στη δυτική και βόρεια Ελλάδα.

Για την Κρήτη πάντως σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ.Μανόλη Λέκκα, ενδεχομένως να υπάρξουν πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις και δεν αποκλείεται η εκδήλωση ασθενών παροδικών βροχών, κατά τόπους.

Ωστόσο και πάλι η καλοκαιρία δε θα... διαταραχθεί, καθώς παραμένει το ανοιξιάτικο σκηνικό.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιάδες, αργότερα όμως θα μετατραπούν σε βοριάδες, όχι όμως ιδιαίτερα ενισχυμένοι. Η έντασή τους θα διατηρηθεί στα 3 με 4 μποφόρ και στα πελάγη θα φτάσει μέχρι τα 5 μποφόρ.

Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει ανεπαίσθητη πτώση, που δε θα ξεπεράσει τους 1 με 2 βαθμούς.

Σημειώνεται, πάντως, ότι από την Τρίτη του Πάσχα θα υπάρξει εκ νέου βελτίωση των καιρικών φαινομένων.

Αναφορικά με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

α. Αρχικά η κεντρική Μακεδονία, η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και βαθμιαία τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Βελτίωση το βράδυ στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία.

β. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανόν η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η βορειοδυτική Πελοπόννησος, ενδεχομένως να υπάρξουν πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News