default-image

Σουβλίζουν τον οβελία και γλεντούν σήμερα οι Κρητικοί- video

Κρήτη
Σουβλίζουν τον οβελία και γλεντούν σήμερα οι Κρητικοί- video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με σύμμαχο τον καλό καιρό γίνεται σήμερα, ημερα της Λαμπρής , το  πατροπαράδοτο σούβλισμα του οβελία στην Κρήτη.

Οι ψησταριές έχουν στηθεί ήδη και οι μάστορες έχουν πάρει την  θέση τους, με τις νοικοκυρές να έχουν ξεκινήσει από νωρίς τις ετοιμασίες για τη σημερινή ημέρα με το αρνί, το κοκορέτσι να πρωταγωνιστούν, χωρίς να λείπουν από το τραπέζι και τα πασχαλινά αβγά και τα λογής λογής εδέσματα όπως τσουρέκια και κουλούρια της Λαμπρής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΛΑΜΠΡΗΣ

Σύμμαχος στο Πασχαλινό γιορτινό τραπέζι, αποδεικνύεται ότι είναι ο καλός καιρός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΜΟΣΧΟΜΥΡΙΣΕ Ο ΚΑΡΑΒΟΛΑΣ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΛΑΜΠΡΗΣ

Ηλιοφάνεια επικρατεί με διαστήματα συννεφιάς και στους 4 νομούς της Κρήτης ενώ η θερμοκρασία αναμένεται το μεσημέρι να αγγίξει τους 23 βαθμούς κελσίου.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Λέκκα και το meteocrete.gr, αυτό οφείλεται στο ότι οι άνεμοι  πνέουν νότιοι, χωρίς μάλιστα να κάνει την εμφάνισή της στην ατμόσφαιρα η αφρικανική σκόνη.

Αυτό θα επιτρέψει στους πιο τολμηρούς να κάνουν τις πρώτες τους βουτιές, αφού η θάλασσα αναμένεται να είναι γαλήνια.

Όπως είπε ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας, υπάρχει και  το ενδεχόμενο εμφάνισης αραιών νεφώσεων. Πάντως, η θερμοκρασία θα κυμανθεί ξανά σε υψηλά επίπεδα, με το θερμόμετρο να φτάνει μέχρι τους 21 με 22 βαθμούς στα δυτικά και τους 23 βαθμούς στα ανατολικά.

Ενώ τη Δευτέρα του Πάσχα ενδεχομένως να υπάρξουν πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις. Σύμφωνα πάντα με τον Μανόλη Λέκκα, δεν αποκλείεται και η εκδήλωση ασθενών παροδικών βροχών, κατά τόπους. Ωστόσο και πάλι η καλοκαιρία δε θα... διαταραχθεί, καθώς παραμένει το ανοιξιάτικο σκηνικό.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιάδες, αργότερα όμως θα μετατραπούν σε βοριάδες, όχι όμως ιδιαίτερα ενισχυμένοι. Η έντασή τους θα διατηρηθεί στα 3 με 4 μποφόρ και στα πελάγη θα φτάσει μέχρι τα 5 μποφόρ. Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει ανεπαίσθητη πτώση, που δε θα ξεπεράσει τους 1 με 2 βαθμούς.

Σημειώνεται, πάντως, ότι από την Τρίτη του Πάσχα θα υπάρξει εκ νέου βελτίωση των καιρικών φαινομένων.

Παρακολουθήστε σχετικό video που ανήρτησε στο Facebook ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Ηρακλείου κ .Χάρης Βαβουρανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News