default-image

Ο καιρός της Λαμπρής σε ολόκληρη την Κρήτη

Κρήτη
Ο καιρός της Λαμπρής σε ολόκληρη την Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καλοκαιρινό αναμένεται το σκηνικό του καιρού ανήμερα του Πάσχα σε όλη την Κρήτη. Ο καιρός, ωστόσο, θα είναι πολύ καλός και σήμερα μεγάλο Σάββατο, καθώς αφενός θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, και αφετέρου ο υδράργυρος θα ξεπεράσει κατά τη διάρκεια της ημέρας τους 20 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές του νησιού μας.

Όπως ανέφερε στην εφημερίδα "Νέα Κρήτη" ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας, σήμερα Μεγάλο Σάββατο θα έχουμε πολύ καλό καιρό με λιακάδα σε όλο το νησί. Η θερμοκρασία θ' αγγίξει τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στις ανατολικές περιοχές της Κρήτης ο υδράργυρος ενδέχεται να σκαρφαλώσει έναν με δύο βαθμούς υψηλότερα. Κατά το μεσημέρι σήμερα ενδεχομένως να υπάρξουν τοπικά κάποιες νεφώσεις, οι οποίες δε θα διαταράξουν όμως το καλοκαιρινό καιρικό σκηνικό. Εξάλλου, σήμερα οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, με την έντασή τους να φτάνει τα 3 και τοπικά τα 4 μποφόρ.

Ανήμερα της Λαμπρής, ο καιρός αναμένεται ακόμη καλύτερος από σήμερα. Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα και το meteocrete.gr, αυτό οφείλεται στο ότι οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, χωρίς μάλιστα να κάνει την εμφάνισή της στην ατμόσφαιρα η αφρικανική σκόνη. Αυτό θα επιτρέψει στους πιο τολμηρούς να κάνουν τις πρώτες τους βουτιές, αφού η θάλασσα αναμένεται να είναι γαλήνια.

Όπως μας είπε ο Μανόλης Λέκκας, υπάρχει και αύριο το ενδεχόμενο εμφάνισης αραιών νεφώσεων. Εξάλλου, οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες, νοτιοδυτικές διευθύνσεις, όχι όμως ιδιαίτερα ενισχυμένοι: Η έντασή τους θα φτάσει τα 2 με 3 μποφόρ τοπικά, ενώ στις δυτικές περιοχές της Κρήτης θα φτάσει μέχρι και τα 4 μποφόρ. Αύριο, πάντως, η θερμοκρασία θα κυμανθεί ξανά σε υψηλά επίπεδα, με το θερμόμετρο να φτάνει μέχρι τους 21 με 22 βαθμούς στα δυτικά και τους 23 βαθμούς στα ανατολικά.

Τέλος, τη Δευτέρα του Πάσχα ενδεχομένως να υπάρξουν πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις. Σύμφωνα πάντα με τον Μανόλη Λέκκα, δεν αποκλείεται και η εκδήλωση ασθενών παροδικών βροχών, κατά τόπους. Ωστόσο και πάλι η καλοκαιρία δε θα... διαταραχθεί, καθώς παραμένει το ανοιξιάτικο σκηνικό. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιάδες, αργότερα όμως θα μετατραπούν σε βοριάδες, όχι όμως ιδιαίτερα ενισχυμένοι. Η έντασή τους θα διατηρηθεί στα 3 με 4 μποφόρ και στα πελάγη θα φτάσει μέχρι τα 5 μποφόρ. Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει ανεπαίσθητη πτώση, που δε θα ξεπεράσει τους 1 με 2 βαθμούς.

Σημειώνεται, πάντως, ότι από την Τρίτη του Πάσχα θα υπάρξει εκ νέου βελτίωση των καιρικών φαινομένων.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News