Ειδήσεις

Ηχούν τα "όργανα" στην Κρίτσα για τα δυναμιτάκια

Βλέπουμε να ηχούν τα όργανα για τα καλά και φέτος στην Κριτσά, με φόντο το γνωστό, αμφιλεγόμενο... πασχαλινό “έθιμο” της ρίψης δυναμιτών.

Ουπς! Βλέπουμε να ηχούν τα όργανα για τα καλά και φέτος στην Κριτσά, με φόντο το γνωστό, αμφιλεγόμενο... πασχαλινό "έθιμο" της ρίψης δυναμιτών.

Πέρυσι τέτοια εποχή είχε προκληθεί μεγάλος ντόρος με τις συλλήψεις που είχαν γίνει. Υπήρχαν σφοδρές αντιδράσεις για τις συλλήψεις, αν και δεν έλειπαν και οι αντίθετες "φωνές", καθώς αρκετοί θεωρούν πως πρόκειται για ένα επικίνδυνο φαινόμενο και όχι ένα πραγματικό έθιμο.

Σίγουρα πάντως δε θεωρεί ως... έθιμο τη ρίψη δυναμιτών η ΕΛ.ΑΣ., με τον αστυνομικό διευθυντή Λασιθίου, ταξίαρχο Εμμ. Παπαδάκη, να στέλνει σαφή προειδοποιητικά μηνύματα.

«Εμείς για τα πραγματικά έθιμα είμαστε κοντά στον κόσμο, εκείνα όμως που ορισμένοι θέλουν να τα περνούν ως "έθιμα", η νομοθεσία προβλέπει σχετικά και είναι κάθετη.

»Οπότε κι εμείς εφαρμόζουμε τη νομοθεσία και τηρούμε το τι προβλέπεται και τι δεν προβλέπεται. Αυτό που κάποιοι "βαφτίζουν" στην Κριτσά έθιμο, δηλαδή τη ρίψη δυναμιτών, για μας δεν είναι», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αστυνομικός διευθυντής Λασιθίου.

ΜΠ.Σ.

Σχόλια