Ειδήσεις

Σφακιανός Δήμαρχος διεκδικεί την Αφροδίτη της Μήλου!

Ο σφακιανής καταγωγής δήμαρχος Μήλου Γεράσιμος Δαμουλάκης διεκδικεί την Αφροδίτη της Μήλου από το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι!

Μα, είναι εξαιρετική είδηση! Ο σφακιανής καταγωγής δήμαρχος Μήλου Γεράσιμος Δαμουλάκης διεκδικεί την Αφροδίτη της Μήλου από το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι!

Μάλιστα, έχοντας ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μήλου, ο κ. Δαμουλάκης ανακοίνωσε τη συγκρότηση Επιτροπής Διεκδίκησης για την Αφροδίτη της Μήλου, που κοσμούσε την είσοδο του Αρχαίου Σταδίου, μαζί με εκείνο του Ποσειδώνα, που εκτίθεται στο Εθνικό Μουσείο της Αθήνας και επίσης διεκδικεί να επιστρέψει στη Μήλο.

Η διεκδίκηση δε θα γίνει διά της δικαστικής οδού, αλλά θα γίνει ενημέρωση ότι υπήρξε πολεμική πράξη, καθώς οι Γάλλοι την πήραν με το πολεμικό πλοίο "Εστατέτ", που είχε κυβερνήτη τον Ολιβιέ Μπουτιέ.

Μην ξεχνάτε ότι η Αφροδίτη της Μήλου, το πορτρέτο της Μόνα Λίζα και η Άπτερος Νίκη της Σαμοθράκης αποτελούν τα σημαντικότερα εκθέματα για τους επισκέπτες του Λούβρου!

Ο δήμαρχος Μήλου είναι κρητικής καταγωγής, και όπως έχει ο ίδιος αποκαλύψει οι προπαππούδες του ήρθαν από τα Σφακιά στη Μήλο και ίδρυσαν το χωριό Αδάμαντας και ζουν περίπου 1.300 άτομα κρητικής καταγωγής στο νησί.

Λ.Σ.

Σχόλια