default-image

"Όπου φύγει, φύγει" για το Πάσχα

Ελλάδα
"Όπου φύγει, φύγει" για το Πάσχα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα που εγκαταλείπουν τα αστικά κέντρα με αυτοκίνητα, πλοία, λεωφορεία και αεροπλάνα.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Αρχές, ενώ ήδη από τη Μ.Πέμπτη έχουν τεθεί σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Αυξημένη είναι η κίνηση σε αεροδρόμια, λιμάνια και σταθμούς ΚΤΕΛ, όπου έχουν προγραμματιστεί επιπλέον δρομολόγια.  

Έως και την Κυριακή του Πάσχα είναι προγραμματισμένα 69 δρομολόγια σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αυξάνει επίσης τη χωρητικότητα των αμαξοστοιχιών της για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών.

Στον διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» από τη Μεγάλη Τετάρτη έως και τη Δευτέρα του Πάσχα θα γίνουν περισσότερες από 2.600 πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού.

Απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ισχύει, σύμφωνα με την Τροχαία, για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη διευκόλυνση της οδικής κυκλοφορίας.

Τη Μ.Παρασκευή για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 06:00 έως 16:00, θα ισχύουν οι εξής απαγορεύσεις:

Στη Νέα Εθνική Οδό (ΝΕΟ) και στην Παλιά Εθνική Οδό (ΠΕΟ) Αθηνών-Κορίνθου-Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου.

Στη ΝΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410+000).

Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.

Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου-Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη ΝΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300).

Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας από το 11ο χλμ. (Χ.Θ. 11+340) μέχρι τη γέφυρα του Στρυμόνα (Χ.Θ. 97+650).

»» Αναλυτικά τα μέτρα για τα φορτηγά

Σύμμαχος των εκδρομέων ο καιρός, αφού σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι θερμοκρασίες θα είναι καλές και οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Πηγή: in.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News