default-image

Υπόθεση Γιακουμάκη: Τραγικές καθυστερήσεις λόγω εγκυμοσύνης

Κρήτη
Υπόθεση Γιακουμάκη: Τραγικές καθυστερήσεις λόγω εγκυμοσύνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απογοητευμένη από την πρόοδο της διαδικασίας της ανάκρισης της υπόθεσης του Βαγγέλη Γιακουμάκη εμφανίζεται η οικογένεια του αδικοχαμένου Ρεθυμνιώτη σπουδαστή. Περισσότερο από δύο χρόνια μετά το τραγικό τέλος του 20χρονου Βαγγέλη, η κύρια ανάκριση παραμένει στον "πάγο".

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην εφημερίδα "Espresso" ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, Δημήτρης Μπούκας, οι αρμόδιοι δε δείχνουν ενδιαφέρον για την πορεία της υπόθεσης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η νέα ανακρίτρια, που είχε αντικαταστήσει την αρχική λόγω εγκυμοσύνης, έμεινε και αυτή έγκυος. Πλέον, η πρώτη ανακρίτρια που επέστρεψε από την άδεια λοχείας πήρε τη θέση της αντικαταστάτριας συναδέλφου της.

Δε στέλνουν δικαστές στα Γιάννενα

«Οι αρμόδιοι δε δείχνουν ενδιαφέρον για την πορεία της πολύκροτης υπόθεσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος Δημήτρης Μπούκας. «Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας και μόνο τακτικός ανακριτής για όλες τις τρέχουσες υποθέσεις των Ιωαννίνων, ενώ η ανακρίτρια αναλαμβάνει τις μικρότερες υποθέσεις. Η Πολιτεία, μολονότι γνωρίζει ότι ένας ανακριτής δεν μπορεί να φέρει εις πέρας τις εκατοντάδες - για να μην πω χιλιάδες - υποθέσεις που υπάρχουν σε ετήσια βάση, δε στέλνει δικαστές στα Γιάννενα. Έχουμε ίδιο αριθμό δικαστών (οκτώ δικαστές και ένας ανακριτής) με την Κόρινθο, που έχει ελάχιστα κακουργήματα», επισήμανε με νόημα ο κ. Μπούκας.

Τέλος, τονίζεται ότι, σύμφωνα με το δικηγόρο, ο οποίος επικοινωνεί σε καθημερινή βάση με την οικογένεια του αδικοχαμένου Βαγγέλη, όλα τα παραπάνω οφείλονται στο ότι «προφανώς αυτοί που ασχολούνται με τα δέοντα θέματα δεν έχουν την ικανότητα να κρίνουν, να επιμερίσουν τους δικαστές ανάλογα με τις ανάγκες της περιφέρειας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News