default-image

«Αέρας κοπανιστός» για Κρητικούς το δώρο του Πάσχα (video)

Κρήτη
«Αέρας κοπανιστός» για Κρητικούς το δώρο του Πάσχα (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη θα έπρεπε οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα να έχουν λάβει το δώρο του Πάσχα, ωστόσο ένα μεγάλο μέρος τους μένει ακόμη απλήρωτο.

Οι ανώνυμες καταγγελίες πέφτουν βροχή στο Εργατικό Κέντρο, από εργαζομένους που δεν έλαβαν τα χρήματα για το δώρο, εργαζομένους που εξαναγκάζονται να υπογράφουν ότι τα έλαβαν δίχως να τα έχουν λάβει, αλλά και εργαζομένους που φαινομενικά είδαν στους λογαριασμούς τους τα χρήματα, όμως αναγκάστηκαν ακόμη και να τα επιστρέψουν.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_pxurhliw/

Αν και στο ανεπίσημο κομμάτι των καταγγελιών, οι κλήσεις είναι απανωτές, επίσημα ελάχιστοι είναι εκείνοι που καταλήγουν σε καταγγελίες, φοβούμενοι μήπως βρεθούν χωρίς εργασία, αφού στο επίκεντρο του εκβιασμού μπαίνει το ενδεχόμενο της απόλυσης.

Για το λόγο αυτό άλλωστε τα στόματα εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά για απλήρωτους μισθούς μηνών, απλήρωτο δώρο Πάσχα και Χριστουγέννων, ακόμη και επίδομα αδείας.

Να μη διστάζουν να προχωρούν σε καταγγελίες οι εργαζόμενοι εφόσον καταπατούνται τα εργασιακά τους δικαιώματα, τόνισαν τα μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, που διευκρίνισαν ότι σε περίπτωση καταγγελίας  μπορεί να κινητοποιηθεί από τον εισαγγελέα ακόμη και αυτόφωρη διαδικασία.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραίτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News