Ειδήσεις

ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ενεργοποιούν πρόταση του Κεφαλογιάννη

Την πρόταση Νόμου του Ευρωβουλευτή  της ΝΔ, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, ενεργοποιεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Μία πρόταση η οποία κατετέθη το 2013 από τον Ευρωβουλευτή και αφορά φορολογούμενους που δεν έχουν δυνατότητα αποπληρωμής του φόρου κληρονομιάς.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του εντύπου και ηλεκτρονικού τύπου η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εξετάζει την ενεργοποίηση πρότασης νόμου, ο οποίος προβλέπει τη δυνατότητα αποπληρωμής του φόρου κληρονομιάς με παραχώρηση ακινήτου από τον φορολογούμενο στο δημόσιο.

Τον Νοέμβριο του 2013, ο βουλευτής και νυν ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, κατέθετε τροπολογία με την οποία οι φορολογούμενοι θα πουλούσαν το ακίνητό τους στο Δημόσιο, ώστε να εξοφλήσουν τις οφειλές τους σε αυτό.

Συγκεκριμένα, όπως αναφερόταν στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας «με τις αξίες που το Δημόσιο υπολογίζει και βάζει φόρους στα ακίνητα, μπορεί ο οφειλέτης να πωλάει το ακίνητό του στο Δημόσιο για την απόσβεση - εξόφληση πάσης φύσεως οφειλών του προς αυτό.

Το Δημόσιο θα υποχρεούται να αγοράσει το ακίνητο σε τιμή ίση με την αντικειμενική αξία, επί τη βάσει της οποίας επιβάλλεται και ο φόρος ακίνητης περιουσίας».

Σχόλια