default-image

Κρήτη: Οργή για τον σκουπιδότοπο δίπλα στο ραντάρ- photos

Κρήτη
Κρήτη: Οργή για τον σκουπιδότοπο δίπλα στο ραντάρ- photos

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκηνικό ντροπής, πλήρους εγκατάλειψης και αδιαφορίας σε μικρή σχετικά απόσταση από το Ηράκλειο.

Ο λόγος για μία αυτοσχέδια χωματερή που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή 2 Αοράκια στη Νέα Αλικαρνασσό και μάλιστα μία ανάσα από το ραντάρ της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Ηράκλειου.

Οι εικόνες  που απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός είναι άκρως αποκαλυπτικές και σίγουρα δεν τιμούν το σύγχρονο Ηράκλειο.

Από καναπέδες, χαλιά, κουβέρτες, βαρέλια, καλώδια, ξύλα, μπάζα και λογής -λογής σκουπίδια, αποτελούν μονάχα ένα μικρό μέρος του σκουπιδότοπου που έχει δημιουργηθεί ,δίχως ουδείς να γνωρίζει από πότε αυτά βρίσκονται εκεί και ποιος ή ποιοι θρασύτατοι πολίτες κρύβονται πίσω από αυτές τις άσχημες εικόνες.

Μάλιστα η περιοχή εξαιτίας της βρωμιάς, της δυσωδίας αλλά και της σωρού των απορριμμάτων, εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία και σίγουρα  έχει μετατραπεί σε εστία μολύνσεων για όλους όσοι τύχει να βρεθούν  ή να περάσουν από το σημείο.

Και σε όλα αυτά να προστεθεί και το γεγονός ότι η συγκεκριμένη περιοχή, ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν έχει απασχολήσει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τοπικούς φορείς και αστυνομία εξαιτίας παραβίασης του περιφραγμένου χώρου όπου βρίσκεται το ραντάρ.

Ας ελπίσουμε οι αρμόδιες αρχές να κινητοποιηθούν άμεσα, ακόμη και μετά την δημοσίευση του θέματος, να απομακρύνουν τα σκουπίδια που άφησαν ασυνείδητοι και να καθαρίσουν το χώρο, η εικόνα του οποίου δεν αρμόζει σίγουρα στο Ηράκλειο και  προκαλεί αν μη τι άλλο το κοινό αίσθημα.

Β.Μ

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News