default-image

Φονικό: Ξεκίνησε η απολογία πατέρα & γιου, δρακόντεια μέτρα - video

Φονικό: Ξεκίνησε η απολογία πατέρα & γιου, δρακόντεια μέτρα - video

Κάτω από ισχυρά μέτρα ασφάλειας πέρασαν το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου Ρεθύμνου λίγο πριν τις 11.30 το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, πατέρας και γιος  που κατηγορούνται για το φονικό με θύμα τον 23χρονο Μανόλη Στρατάκη την περασμένη Κυριακή στα Ανώγεια.

Έξω από τα δικαστήρια εκτός από τους αστυνομικούς, υπάρχουν άνδρες με πολιτικά που «περιπολούν» διακριτικά τον ευρύτερο χώρο των δικαστηρίων , ενώ όπως χθες έτσι και σήμερα έχουν συγκεντρωθεί συγγενείς των δύο ανδρών  που σήμερα έρχονται ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθούν για το τραγικό περιστατικό της 9ης Απριλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ >>ΦΟΝΙΚΟ -ΑΝΩΓΕΙΑ: ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ , Η ΕΡΕΥΝΑ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΟΠΛΑ

Υπενθυμίζεται ότι ο 54χρονος φέρεται να έχει ήδη αναλάβει την ευθύνη για το θανάσιμο τραυματισμό του 23χρονου. Ωστόσο, όπως έγινε χθες γνωστό, έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία και για απόπειρα ανθρωποκτονίας τόσο στον 54χρονο, όσο και στον 21χρονο γιο του.

Πατέρας και γιος περνούν σήμερα το πρωί το κατώφλι του ανακριτή, στο Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου. Η σύλληψή τους ανακοινώθηκε πάντως από την Αστυνομία, η οποία σε επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε χθες για την πολύκροτη υπόθεση αναφέρει ότι βρίσκονται στα χέρια της οι δράστες της ανθρωποκτονίας του νεαρού Στρατάκη.

«Συνελήφθησαν οι δράστες της ανθρωποκτονίας 23χρονου ημεδαπού, που διαπράχθηκε την 9η Απριλίου 2017 στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για δύο ημεδαπούς ηλικίας 54 και 21 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν σήμερα (σ.σ. χθες) το πρωί στο Ρέθυμνο, κατόπιν σχετικών ενταλμάτων του κ. ανακριτή Ρεθύμνου.

Ειδικότερα, οι δράστες κατηγορούνται ότι το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, σε αγροτική περιοχή του δήμου Ανωγείων, μετά από φραστικό επεισόδιο με τον 23χρονο για μεταξύ τους διαφορές, πυροβόλησαν εναντίον του με αγνώστου τύπου πυροβόλα όπλα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται αρμοδίως, ενώ το προανακριτικό έργο διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου», αναφέρεται στο πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης, που εξέδωσε χθες η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με δηλώσεις που παραχώρησε σε αθηναϊκή εφημερίδα ο αδερφός του 23χρονου, το άτομο που έκοψε το νήμα της ζωής του Μανόλη Στρατάκη δεν είναι ο 54χρονος, αλλά ο γιος του τελευταίου.

Το βίντεο από τις εξελίξεις μετά την παράδοση πατέρα και γιου

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Τα δύο όπλα

Στο μεταξύ, εκτός από τους δύο κατηγορούμενους για το φονικό, η ΕΛ.ΑΣ. έχει από χθες στη διάθεσή της και δύο από τα τρία όπλα που φέρονται να χρησιμοποιήθηκαν στην ένοπλη σύρραξη που έκοψε το νήμα της ζωής του 23χρονου Στρατάκη. Σύμφωνα με τους τύπους των τριών καλύκων, οι οποίοι περισυνελέγησαν από το σημείο του μακελειού, τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν είναι ένα καλάσνικοφ, ένα 9άρι κι ένα 45άρι. Από χθες το πρωί, λοιπόν, η Αστυνομία έχει στην κατοχή της ένα καλάσνικοφ, αλλά και ένα πιστόλι 9 χιλιοστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΠΑΡΑΚΤΙΚΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ 23ΧΡΟΝΟ ΜΑΝΟΛΗ ΠΟΥ "ΕΣΒΗΣΕ" ΑΠΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΑΔΕΡΦΟΣ ΘΥΜΑΤΟΣ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News