default-image

Πάσχα με ηλιόλουστο και ζεστό καιρό (video)

Κρήτη
Πάσχα με ηλιόλουστο και ζεστό καιρό (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ηλιόλουστος ουρανός και άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται το Πάσχα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική πρόγνωση του κ. Μανόλη Λέκκα, που φιλοξενήθηκε στην εκπομπή ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ της ΚΡΗΤΗ TV με την Ν. Σφακιανάκη και τον Μ. Δασκαλάκη, όπως είπε ο καιρός θα μας δείξει το καλό το πρόσωπο από την Μεγάλη Πέμπτη έως και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, ο καιρός άρχισε να παρουσιάζει βελτίωση από την Μεγάλη Τετάρτη, «όπως ήταν αναμενόμενο».  

Μεγάλη Πέμπτη

Τη Μεγάλη Πέμπτη καλός προβλέπεται ο καιρός, αφού «είναι η τελευταία ημέρα που το βαρομετρικό χαμηλό ολοκληρώνει τον κύκλο του που κινείται στα νότια» και έχει περάσει ήδη νοτιοανατολικά, σύμφωνα με τον κ. Λέκκα.

Ωστόσο δεν αποκλείεται, ιδιαίτερα στα κεντρικά του νομού και προς τα βόρια να δούμε κάποιες αυξημένα πρόσκαιρες νεφώσεις, αλλά τα φαινόμενα δε φαίνεται ότι μπορούν να παρουσιάσουν τίποτα το ιδιαίτερο.

Κατά τα άλλα σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές η εικόνα βελτίωσης του καιρού θα γίνει εμφανής από τη Μεγάλη Πέμπτη.

Οι βόρειοι άνεμοι δε θα ενισχυθούν ιδιαίτερα. Από το μεσημέρι μάλιστα θα στραφούν από δυτικές διευθύνσεις, αλλά με ένταση που δε θα ξεπερνάει τα 3 με 4 Μποφόρ, ενώ θα είναι και η τελευταία ημέρα που το θερμόμετρο θα βρίσκεται κάτω από τους 20 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τον κ. Λέκκα.

Μεγάλη Παρασκευή

Τη Μεγάλη Παρασκευή αναμένεται άνοδος θερμοκρασίας, ο ουρανός χωρίς σύννεφα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 έως 5 Μποφόρ.

Στις υπόλοιπες περιοχές μπορεί να είναι πιο εξασθενημένοι, ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει σταδιακά και μάλιστα θα καταγράψει τιμές πάνω από τους 20 βαθμούς Κελσίου. Ιδιαίτερα στα ανατολικά 21 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Μεγάλο Σάββατο

Ο καιρός θα είναι με το μέρος εκείνων που θα ταξιδέψουν, καθώς και εκείνων που θα βγουν για να κάνουν τα ψώνια της τελευταίας στιγμής, αφού θα επικρατεί ηλιοφάνεια, σύμφωνα με τον κ. Λέκκα και μόνο πρόσκαιρα μπορεί να επικρατήσουν λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί κατά τόπους ενισχυμένοι 4 έως 5 Μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ.

Κυριακή του Πάσχα

Οι καιρικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για να απολαύσει ο κόσμος την ημέρα στην εξοχή, αφού προβλέπεται ηλιόλουστος καιρός και μόνο το μεσημέρι ίσως και μέχρι το απόγευμα, να κάνουν την εμφάνισή τους κάποιες αραιές υψηλές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν με νότια τάση, στα δυτικά ίσως και 4 Μποφόρ στα πελάγη ίσως και 5. Στις υπόλοιπες περιοχές οι άνεμοι θα είναι πολύ εξασθενημένοι.

Η θερμοκρασία πάνω από 21 έως 22 βαθμούς Κελσίου, με τις υψηλότερες θερμοκρασίες να καταγράφονται στην ανατολική Κρήτη.

Δευτέρα του Πάσχα

Η εικόνα, σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, με τα τελευταία δεδομένα, δίνει μία μικρή αλλαγή στον καιρό, με αυξημένες νεφώσεις και πιθανόν κάποιες βροχές, κυρίως στις βόρειες περιοχές, καθότι και οι βοριάδες θα ενισχυθούν τις βράδυνες ώρες.

Οι άνεμοι θα φτάσουν το βράδυ στα 5 έως 6 Μποφόρ το βράδυ. Δεν προκαλεί ανησυχία πάντως, το βόρειο ρεύμα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος, ενώ την Τρίτη θα υποχωρήσει περισσότερο η θερμοκρασία και θα επιστρέψει σε καθαρά ανοιξιάτικα επίπεδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News