default-image

«Μπλόκαρε» τα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής ο Δήμος Ηρακλείου

Κρήτη
«Μπλόκαρε» τα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής ο Δήμος Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως προκύπτει από το έγγραφο που απέστειλαν οι βουλευτές Ηρακλείου, ο δήμος Ηρακλείου εδώ και μία εβδομάδα έχει δεσμεύσει το ΑΦΜ της Αρχιεπισκοπής γιατί η Αρχιεπισκοπή για κάποιο οικόπεδο που έχει στην ιδιοκτησία της, κάνει να δίνει 700 χιλιάδες ευρώ εισφορά σε χρήμα.

"Θα μου τα δώσεις εδώ και τώρα", ισχυρίζεται ο δήμος Ηρακλείου, που με την απόφασή του αυτή "μπλοκάρει" αυτομάτως όλο το ανθρωπιστικό έργο της Αρχιεπισκοπής και μάλιστα εν μέσω εορταστικού κλίματος.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως κανένα συσσίτιο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στο εξής, ενώ σε καμία αγοραπωλησία δεν μπορεί να προχωρήσει η Αρχιεπισκοπή.

Για να λύσουν τα χέρια της Αρχιεπισκοπής οι βουλευτές Ηρακλείου συνυπέγραψαν μία τροπολογία - προσθήκη σε σχέδιο νόμου και την κατέθεσαν στον βουλευτή Χανίων και νυν υπουργό Γιώργο Σταθάκη για να την εντάξει σε νομοσχέδιο που θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Όμως, ο υπουργός αρνήθηκε κατηγορηματικά να δεχτεί την τροπολογία, με αποτέλεσμα η Αρχιεπισκοπή να μην μπορεί να ολοκληρώσει και να συνεχίσει το ανθρωπιστικό της έργο.

Πρόκειται πάντως, για τακτική που ακολουθεί ο Δήμος Ηρακλείου μέσω της αντιδημαρχείας Οικονομικών και του Γιώργου Καραντινού, αφού μην ξεχνάμε πως ανάλογη δέσμευση ΑΦΜ είχε πραγματοποιηθεί και στους ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων οχημάτων.

Μένει να δούμε εάν και πότε θα εκδικαστεί η προσφυγή στην οποία έχει ήδη προχωρήσει η Αρχιεπισκοπή, αποφεύγοντας το μπλόκο το οποίο προέκυψε με εντολή του Δήμου Ηρακλείου.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Συμβουλάκης - Λευτέρης Κουμαντάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News