Ειδήσεις

Στο προσκήνιο η δολοφονία Εμμανουήλ -"εμφάνιση" νέου ατόμου

Ενώπιον του ανακριτή ένας 23χρονος άνδρας, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονίας του 39χρονου Ιάκ. Εμμανουήλ.

Ενώπιον του ανακριτή Ηρακλείου αναμένεται να οδηγηθεί ανήμερα της  Μ.Τετάρτης ένας 23χρονος άνδρας, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του 39χρονου Ιάκωβου Εμμανουήλ, τον περασμένο Ιανουάριο.

Σε βάρος του νεαρού εκκρεμούσε τις τελευταίες εβδομάδες ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή Ηρακλείου για την επίμαχη υπόθεση.

Ο νεαρός παρέμενε ασύλληπτος μέχρι την περασμένη Κυριακή, οπότε και έπεσε στα χέρια των Διωκτικών Αρχών σε περιοχή της Αθήνας, για… συμμετοχή σε επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί.

Συγκεκριμένα, ο 23χρονος συνελήφθη στην ευρύτερη περιοχή του Περιστερίου Αττικής, όπου είχε μεταβεί για να παρακολουθήσει ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στον Ατρόμητο Περιστερίου και τη Λάρισα. Μετά τη σύλληψή του, η ΕΛ.ΑΣ. δεν άργησε να διαπιστώσει ότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης.

Ο 23χρονος μεταφέρθηκε στο Τμήμα Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής και από εκεί στο Τμήμα Εκτελέσεων Ποινών της Εισαγγελίας Αθηνών. Τελικά, ο νεαρός μεταφέρθηκε στο Ηράκλειο, όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία από τον ανακριτή για να απολογηθεί το πρωί της Μ.Τετάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 23χρονος φέρεται να είχε ταξιδέψει στην Κρήτη από την Αθήνα με το πλοίο της γραμμής, τις μέρες που σημειώθηκε το έγκλημα με θύμα τον Ιάκωβο Εμμανουήλ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο νεαρός επέστρεψε στον Πειραιά τα 24ωρα που ακολούθησαν της δολοφονίας του 39χρονου αδικοχαμένου επιχειρηματία. Υπενθυμίζεται ότι στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται τρία ακόμη άτομα. Πρόκειται για τον 34χρονο συνέταιρο του Εμμανουήλ, την 30χρονη φίλη του 34χρονου, καθώς κι έναν 25χρονο νεαρό.

Από αυτούς, οι δύο έχουν προφυλακιστεί, ενώ η 30χρονη αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Τέλος, σημειώνεται ότι στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή, ο 34χρονος φέρεται να είχε αναφέρει ότι ο Εμμανουήλ σκοτώθηκε από τον 25χρονο κι ένα ακόμη άτομο.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια