default-image

Χανιά: Μαυροφόρεσαν το Δασκαλογιάννη (photos)

Κρήτη
Χανιά: Μαυροφόρεσαν το Δασκαλογιάννη (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα «χέρια» της γερμανικής εταιρίας Fraport έχει περάσει από τα μεσάνυχτα της Τρίτης και για τα επόμενα 40 χρόνια το αεροδρόμιο Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης», με τις αντιδράσεις να είναι ήδη πολλές και μία εξ' αυτών η συμβολική κίνηση στον αδριάντα του Ιωάννη Δασκαλογιάννη στην οποία προέβησαν μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών ενάντια στην εκχώρηση του αεροδρομίου στη γερμανική Fraport.

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας μαυροφόρεσαν συμβολικά, λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης, τον ανδριάντα του Ιωάννη Δασκαλογιάννη στην πλατεία Κοτζάμπαση, στο κέντρο των Χανίων, με σκοπό να τονίσουν τη διαφωνία τους για την εκχώρηση του αεροδρομίου στη Fraport.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΤΗ FRAPORT ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

Μάλιστα, στη συνέχεια αναμένεται να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Νεάρχου, ενώ προτίθενται να καταθέσουν αναφορά στον εισαγγελέα Χανίων, καταγγέλλοντας το γεγονός ότι παρεμποδίστηκε η είσοδός τους στο αεροδρόμιο.

Αναλυτικά η αντίδραση - ανακοίνωση του «Μετώπου Νίκης» για την εκχώρηση του αεροδρομίου Χανίων στη Fraport:

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ξεπουλάει το αεροδρόμιο Χανίων επιπλωμένο με 61 εκ. ευρώ που πλήρωσαν Ευρωπαίοι και Έλληνες φορολογούμενοι.

Στις 31 Μαΐου 2013 οι Βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ Ραχήλ Μακρή και Βασίλης Καπερνάρος, κατέθεσαν την υπ' αριθμό 1118/11276-31.05.2013 Ερώτηση - ΑΚΕ στην Βουλή (http://bit.ly/2p2qT8g), με την οποία ζητούσαν από την συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου στοιχεία για την υπόθεση του Αεροδρομίου ίων.

Μεταξύ άλλων αιτούνταν την υποβολή όλων των επιστημονικών, τεχνικών και οικονομικών μελετών οι οποίες τεκμηριώνουν την ωφέλεια για τον Ελληνικό Λαό, την τοπική και Εθνική οικονομία και γενικότερα για το δημόσιο συμφέρον από την παραχώρηση της λειτουργικής εκμετάλλευσης του αεροδρομίου Χανίων, ενώ πραγματοποιούνταν μια επένδυση των 61 εκ. ευρώ.

Το σύνολο των πιθανών επενδυτών του έχουν υποβάλει υποψηφιότητα, την εθνικότητα τους και τις εξασφαλίσεις που παρείχαν για την προς ωφελεία του Ελληνικού Κράτους ανάληψη της ανωτέρω αναφερομένης σύμβασης.

Η ερώτηση αυτή διαβιβάστηκε στον Άρειο πάγο και στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες των βουλευτών για μεθοδεύσεις που αφορούσαν στις τεχνικές και οικονομικές μελέτες, την νομιμότητα κατακύρωσης της επένδυσης και την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του αεροδρομίου της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα μέχρι τις 12 Απριλίου ολοκληρώνεται η διαδικασία παράδοσης των 14 αεροδρομίων στη Fraport ήτοι (Θεσσαλονίκη, Άκτιο, Καβάλα, Χανιά, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κως, Μύκονος, Μυτιλήνη, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος και Ζάκυνθος).

Το Μέτωπο Νίκης καταγγέλλει την εκποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.

Ζητά από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές της χώρας όπως απαντήσουν γιατί δεν διεξήγαγαν έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί η νομιμότητα της κατακύρωσης της επένδυσης στο αεροδρόμιο των Χανίων, της επέκτασης των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου, στον ίδιο όμιλο που πιθανών να αναλάβει την εκμετάλλευση του για χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα έχει προφανώς απαξιωθεί τεχνικά και λειτουργικά το συγκεκριμένο έργο.

Μιας επένδυσης που πλήρωσαν οι Έλληνες και Ευρωπαίοι φορολογούμενοι 61 εκ. ευρώ για να εκμεταλλευτεί συγκεκριμένος όμιλος εταιριών και που σήμερα εκποιείται και παραδίδεται αντί πινακίου φακής σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Το Μέτωπο Νίκης καλεί την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όπως απαντήσουν πως εξασφαλίζεται η εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία της στρατιωτικής αεροπορικής βάσης που διαδραματίζει έναν κρίσιμο ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News