Ειδήσεις

Ο Δήμος Βιάννου αρωγός στη διαμόρφωση του μέλλοντος

Για όγδοη χρονιά, «Η Νεολαία διαμορφώνει το Μέλλον». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα μεταξύ του Δήμου Βιάννου και της Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων της Περιφέρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας.

Την 1 Μάϊου οχτώ νέοι από τον Δήμο Βιάννου, αναχωρούν για ένα εβδομαδιαίο ταξίδι στο Kleve της Γερμανίας, συμμετέχοντας στο παραπάνω πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται εξ' ολοκλήρου από την Υπηρεσία Ανηλίκων της Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ρηνανίας-Βεστφαλίας LVR, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε νέους από τα μαρτυρικά χωριά του Δήμου Βιάννου να επισκεφθούν πόλεις της Γερμανίας και της Ολλανδίας.

Οι νέοι προσκλήθηκαν, ώστε να φιλοξενηθούν στο Κλέβε και να ξεναγηθούν σε πρωτότυπες αγροτικές μονάδες, σε ειδικά σχολεία επαγγελματικής κατάρτισης, σε περιοχές με έντονο αγροτικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον, στην Κολωνία, στην ευρύτερη περιοχή της Ρηνανίας- Βεστφαλίας, καθώς επίσης και στο ΝαΪμέγκεν της Ολλανδίας.

Μετά την επίσκεψη των Νέων μας στο Kleve ο Δήμος Βιάννου θα υποδεχτεί το Σεπτέμβριο τους Νέους από την Γερμανία, οι οποίοι  από το 2010 και για κάθε χρόνο επισκέπτονται τον Δήμο, έχοντας έτσι  την ευκαιρία να μάθουν την ιστορία των μαρτυρικών χωριών του, τον τρόπο ζωής των κατοίκων καθώς επίσης και να συμμετέχουν σε εθελοντικές εργασίες στα χωριά.

Αυτή η ανταλλαγή Νέων ενισχύει την ιδέα για μια κοινή Ευρώπη, στην οποία οι νέοι αναλαμβάνουν έναν καθοριστικό ρόλο στη Διαμόρφωση του Μέλλοντος!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια