default-image

Αντίστροφη μέτρηση για το Run Greece στο Ηράκλειο

Κρήτη
Αντίστροφη μέτρηση για το Run Greece στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ρεκόρ συμμετοχών είναι ο στόχος των διοργανωτών του φετινού Run Greece στο Ηράκλειο!

Το "Run Greece Ηράκλειο", που διοργανώνει για 5η συνεχόμενη χρονιά ο ΣΕΓΑΣ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ηρακλείου και τη χορηγική υποστήριξη της WIND, επιστρέφει στην Κρήτη την Κυριακή 30 Απριλίου.

Περισσότεροι από 5.500 επαγγελματίες και ερασιτέχνες δρομείς κάθε ηλικίας αναμένεται να δώσουν και φέτος ραντεβού στη γραμμή εκκίνησης στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Το "Run Greece Ηράκλειο" είναι μια γιορτή αθλητισμού, ανθρώπινης θέλησης και αλληλεγγύης. Είναι ένας μαζικός αγώνας δρόμου διαφορετικός, όπου οι δρομείς συμμετέχουν έχοντας ως κίνητρο την επίδοση, τη χαρά της προσπάθειας και της προσφοράς.

Τη βεβαιότητά ότι το φετινό "Run Greece Ηράκλειο" θα είναι ακόμη πιο επιτυχημένο από το περυσινό, το οποίο ήταν εκείνο με τη μαζικότερη συμμετοχή σε ολόκληρη την Ελλάδα, εξέφρασε τόσο ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, όσο και όλοι οι συμμετέχοντες στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λότζια.

Παράλληλα, ο τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ Μάρκος Καλούδης ανακοίνωσε ότι από φέτος το Run Greece αποκτά και τελικό! Έναν επιπλέον αγώνα 3.000 μέτρων, δηλαδή, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 12 Νοεμβρίου του 2017, στο πλαίσιο του Μαραθωνίου της Αθήνας, με τη συμμετοχή 10 αθλητών και 10 αθλητριών από κάθε Περιφέρεια του Run Greece, με τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο και έπαθλο για τις νικήτριες ομάδες.

Το "Run Greece Ηράκλειο - 2017", που θα πραγματοποιηθεί, όπως αναφέραμε, στις 30 Απριλίου, διοργανώνουν πιο συγκεκριμένα ο ΣΕΓΑΣ, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης, ο Δήμος Ηρακλείου και η Περιφέρεια Κρήτης, και στη συνέντευξη, εκτός του δημάρχου, παρευρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς, ο εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού της Περιφέρειας Νίκος Συριγωνάκης, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης, ο εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ Παναγιώτης Αντωνακάκης, ο τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ Μάρκος Καλούδης, ο εκπρόσωπος της WIND Μιχάλης Πλερωνάκης, ο πρόεδρος του "Χαμόγελου του Παιδιού" Κώστας Γιαννόπουλος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης, οι αθλήτριες Ειρήνη Βασιλείου και η μικρή Μαρία Αποστολάκη και εκπρόσωποι των φορέων και των εθελοντικών οργανώσεων που στηρίζουν τη διοργάνωση.

«Ως Δήμος Ηρακλείου, στηρίζουμε εμπράκτως το Run Greece και με τις υπηρεσίες και το έμψυχο δυναμικό μας. Πρόκειται για διοργάνωση που προάγει τον αθλητικό πολιτισμό, όπως εμείς τον εννοούμε, και συνάδει με τη φιλοσοφία μας για το μαζικό αθλητισμό και τη στόχευσή μας, όλο και περισσότεροι να γίνουν κοινωνοί των ωφελειών μιας καθημερινότητας που θα συμπεριλαμβάνει τη φυσική δραστηριότητα ως αναπόσπαστο κομμάτι της. Θέλω να ευχαριστήσω όσους εργάζονται σκληρά για να φέρουν εις πέρας με επιτυχία και το φετινό Run Greece, όπου ευελπιστούμε ότι οι συμμετοχές θα ξεπεράσουν τις 5.500 χιλιάδες. Εύχομαι καλή επιτυχία και κυρίως καλή διασκέδαση στους συμμετέχοντες», δήλωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης, από την πλευρά του, συμπλήρωσε: «Το Run Greece είναι ένας αγώνας υγείας. Στόχος μας είναι κάθε χρόνο να γίνεται και καλύτερο και σε αυτή μας την προσπάθεια η συνεργασία μας με το ΣΕΓΑΣ, αλλά ειδικά φέτος και με τους φορείς του τουρισμού είναι πολύτιμη».

Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Κώστας Βαρδαβάς πρόσθεσε ότι «τα οφέλη του Run Greece τα βλέπουμε κάθε μέρα στο Ηράκλειο, στους χώρους όπου οι Ηρακλειώτες πηγαίνουν για να τρέξουν. Το δρομικό κίνημα στην πόλη αναπτύσσεται διαρκώς. Εμείς ως Δήμος Ηρακλείου προτείναμε στους υπόλοιπους Δήμους που συμμετέχουν στο Run Greece τη δημιουργία ενός δικτύου αθλητισμού και πολιτισμού και μέχρι τις 30 Απριλίου θα είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε περισσότερα σχετικά».

Ο εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού της Περιφέρειας Νίκος Συριγωνάκης τόνισε ότι το Ηράκλειο έχει αποδείξει πως μπορεί να αναλαμβάνει μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και θα συνεχίσει να το κάνει στο μέλλον. Ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης εξέφρασε κι εκείνος τη χαρά του για το γεγονός ότι o μαζικός αθλητισμός εξαπλώνεται μέσα από τέτοιες διοργανώσεις.

ΜΗΝΥΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

«Σηκώσαμε τον κόσμο από τον καναπέ»

Ο εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ Παναγιώτης Αντωνακάκης μίλησε για το μήνυμα υγείας που περνάει το Run Greece: «Είμαστε χαρούμενοι που το Run Greece έχει γίνει θεσμός. Σηκώσαμε τον κόσμο από τον καναπέ, τον βγάλαμε στους δρόμους και βοηθήσαμε με αυτόν τον αγώνα στην εμπέδωση της πεποίθησης ότι ο αθλητισμός συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας».

Η πρωταθλήτρια της ΓΕΗ Ειρήνη Βασιλείου και η μικρή αθλήτρια του ΟΦΗ Μαρία Αποστολάκη κάλεσαν όλο τον κόσμο να συμμετάσχει στον αγώνα. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Μιχάλης Βλατάκης ανακοίνωσε την προσφορά μιας εβδομάδας διαμονής σε ξενοδοχείο πολυτελείας στο νικητή και τη νικήτρια των 10 χιλιομέτρων, και ο εκπρόσωπος της WIND τη στήριξη της εταιρείας στο "Χαμόγελο του Παιδιού".

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εγγραφές δείτε εδώ: http://www.run-greece.gr/index.php/registration/registration-irakleio.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News