default-image

Υεμένη: 40 νεκροί σε μάχες, 3 οι άμαχοι

Κόσμος
Υεμένη: 40 νεκροί σε μάχες, 3 οι άμαχοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάνω από 40 αντάρτες, στρατιώτες και πολίτες σκοτώθηκαν μέσα σε 24 ώρες στην Υεμένη σε μάχες και κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης εναντίον του διοικητή μιας δύναμης που ορκίζεται πίστη στην διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.

Τρεις πολίτες σκοτώθηκαν στην πόλη Νταλέα (νότια) όταν εξερράγη βόμβα τη στιγμή της διέλευσης του διοικητή της 3ης ταξιαρχίας τεθωρακισμένων Αλί Μόκμπιλ, δήλωσε πηγή προσκείμενη στον στρατό.

Ο διοικητής και τα μέλη της συνοδείας του δεν τραυματίστηκαν από την έκρηξη, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ενώ ένας γιατρός στο νοσοκομείο της Νταλέα επιβεβαίωσε τον απολογισμό των νεκρών αμάχων.

Στο δυτικό τμήμα της Υεμένης, στις μάχες μεταξύ ανταρτών και φιλοκυβερνητικών δυνάμεων βρήκαν τον θάνατο 38 άνθρωποι τις τελευταίες 48 ώρες, σύμφωνα με στρατιωτικές και νοσοκομειακές πηγές.

Η πολεμική αεροπορία των χωρών της συμμαχίας αραβικών κρατών υπό τη διοίκηση της Σαουδικής Αραβίας, που επενέβη στον πόλεμο υπέρ της κυβέρνησης, πολλαπλασίασε τις επιδρομές της εναντίον θέσεων των σιιτών ανταρτών, ανέφεραν πηγές προσκείμενες στον στρατό.

Στόχος έγιναν θέσεις στα όρια των επαρχιών Τάιζ και Λαχζ, καθώς στα σύνορα των επαρχιών Τάιζ και Χοντάιντα. Τουλάχιστον 28 αντάρτες σκοτώθηκαν στις επιδρομές, ενώ καταστράφηκαν εννέα οχήματα και τρεις συστοιχίες ρουκετών Κατιούσα.

Οι μάχες ακολούθησαν επιδρομές κατά τη διάρκεια των οποίων 10 κυβερνητικοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι 15 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο νοσοκομείο του Άντεν, όπου διακομίστηκαν τα θύματα.

Στα μέτωπα της δυτικής Υεμένης διεξάγονται συνεχείς μάχες, καθώς τα κυβερνητικά στρατεύματα προσπαθούν να προελάσουν προς το λιμάνι της Χοντάιντα, που ελέγχουν οι σιίτες αντάρτες.

Τα τελευταία δύο χρόνια, μετά την επέμβαση της συμμαχίας αραβικών κρατών, στην Υεμένη έχουν σκοτωθεί πάνω από 7.700 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί άλλοι 42.500, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News