default-image

O Μέρμηγκας Μελής ζωντάνεψε στα «Παραμύθια του Σαββάτου»!

Πολιτισμός
O Μέρμηγκας Μελής ζωντάνεψε στα «Παραμύθια του Σαββάτου»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μελής, ένα μυρμήγκι από τα εκατομμύρια που υπάρχουν στη γη ή καλύτερα που ζουν κάτω από τη γη, δηγήθηκε μια ιστορία δια στόματος της «μαμάς» του της Ειρήνης Αποστολάκη για τη ζωή και τα… μυρμηγκοκαμώματά της…

Σάββατο 8 Απριλίου το μεσημέρι στις 12.00 στο βιβλιοπωλείο  «Δοκιμάκης» μάθαμε σχεδόν τα πάντα για τη ζωή των μυρμηγκιών. Για την τόσο στενή τους σχέση με τις μέλισσες και για την αξιοθαύμαστη κοινωνία  και «πολιτεία» τους που πραγματικά μας άφησε άφωνους.

Μια μικρή μυρμηγκοφωλιά με σα σε ένα διάφανο ειδικό υλικό μας έδειξε τι μπορεί να φτιάξει ένα μυρμήγκι κάτω στη γη και πόσο σπουδαίο είναι το έργο του.

Κι ύστερα ακούσαμε και το παραμύθι του Μελή που είχε μια μικρή περιπέτεια με… καλό τέλος: «…Μια ομάδα από μυρμηγκάκια έχτισαν ν ένα φράγμα έξω στην αυλή, για να προστατεύσουν τη φωλιά τους απ' τη δυνατή βροχή. Ανάμεσά τους ήταν  κι ο Μελής, ένα μυρμηγκάκι λιχούδικο πολύ. Ξαφνικά έπεσε  καταρρακτώδης η βροχή. Κάθε μυρμηγκάκι πιάστηκε από κάπου για να κρατηθεί. Όμως ο μικρός Μελής παρασύρθηκε  από τα νερά και μπήκε  αμέσως σε μπελά. Κατέληξε πάνω σ' ένα φυλλαράκι, μα φοβήθηκε πως η αυτοσχέδια βαρκούλα γρήγορα  θα αναποδογύριζε…».

Και ζωγραφίσαμε και παίξαμε και μάθαμε τόσα πολλά…

Ίσαμε την Μεγάλη Τετάρτη στις 17.30 στο Opus Wine Coffee Bar  που θα αποχαιρετίσουμε για την φετινή σαιζόν «Τα παραμύθια του Σαββάτου» με ένα παραμύθι διασκευασμένο από την Ελένη Μπετεινάκη!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News