default-image

Πέταξαν χελώνα σε ερειπωμένο σπίτι στο κέντρο του Ηρακλείου

Κρήτη
Πέταξαν χελώνα σε ερειπωμένο σπίτι στο κέντρο του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια πεταμένη χερσαία χελώνα, η οποία μάλιστα ανήκει σε προστατευόμενο είδος, βρήκαν τρία παιδιά μέσα σε ένα ερειπωμένο σπίτι στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή, τρία μικρά αγόρια τα οποία έπαιζαν στην περιοχή του Λάκκου, στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, βρήκαν μέσα σε μία άδεια ερειπωμένη οικία μια χερσαία χελώνα και ειδοποίησαν απευθείας τη «Ζωόφιλη Δράση».

Μάλιστα, έπειτα από κτηνιατρικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι η εν λόγω χελωνίτσα ανήκει σε ένα προστατευόμενο είδος της ελληνικής πανίδας που συναντάμε στην ηπειρωτική Ελλάδα και το οποίο δεν υπάρχει στην Κρήτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της «Ζωόφιλης Δράσης» «συχνά ανεγκέφαλοι το αιχμαλωτίζουν για να το κρατήσουν ως κατοικίδιο, το μεταφέρουν μακριά από το φυσικό της περιβάλλον, ακόμα και σε νησιά όπως η Κρήτη, και όταν το βαρεθούν το πετάνε οπού βρουν, αδιαφορώντας για το αν το ζώο θα επιβιώσει και πως.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα άλλες να αρρωσταίνουν λόγω του στρες και των κακών συνθηκών στην αιχμαλωσία, λόγω φτωχής και εντελώς ακατάλληλης διατροφής, άλλες τις χτυπάνε κατά λάθος με χορτοκοπτικά, τις πατάνε με τα αμάξια κλπ.»

Έτσι και στη συγκεκριμένη περίπτωση, είτε η χελώνα μεταφέρθηκε στην Κρήτη, είτε αγοράστηκε παρανόμως και μόλις ο ιδιοκτήτης τη βαρέθηκε, την πέταξε μέσα στο ερειπωμένο σπίτι, χωρίς τροφή, νερό και μακριά από το φυσικό της περιβάλλον.

Η χελώνα τη Δευτέρα παραδόθηκε στο ΕΚΠΑΖ και σύντομα θα ταξιδέψει στην Αίγινα και αφού διαπιστωθεί ότι είναι καλά, θα απελευθερωθεί στο φυσικό της περιβάλλον.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News