default-image

Γιατί δεν πρέπει να καπνίζουν οι γονείς μπροστά στα παιδιά;

Υγεία
Γιατί δεν πρέπει να καπνίζουν οι γονείς μπροστά στα παιδιά;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημαντικές ποσότητες νικοτίνης μπορούν να έχουν στα χέρια τους τα παιδιά των καπνιστών, καθώς αγγίζουν αντικείμενα και επιφάνειες μέσα στο σπίτι που έχουν εκτεθεί στον καπνό, ακόμη κι όταν κάποιος δεν καπνίζει εκείνη τη στιγμή.

Είναι γεγονός ότι τα παιδιά θέλουν να πιάνουν τα πάντα! Όταν όμως ζουν σε ένα σπίτι με γονείς καπνιστές, αυτό μπορεί να είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνο. Πιλοτική μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Tobacco Control από ερευνητές του Παιδιατρικού Νοσοκομείου του Σινσινάτι και το Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο, έδειξε ότι στα χέρια τους, τα παιδιά των καπνιστών είχαν πολύ μεγάλες ποσότητες νικοτίνης, ακόμη κι όταν οι γονείς φρόντιζαν να μην καπνίζουν όταν αυτά ήταν κοντά, αναφέρει η Μελίντα Γκίτενς, γιατρός στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο του Σινσινάτι.

Οι γιατροί εντόπισαν και σημαντικής ποσότητας του μεταβολίτη κοτινίνη στο σάλιο των παιδιών. Η έκθεση σε ουσίες όπως η νικοτίνη, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας σε βρέφη και παιδιά, όπως κρίσεις άσθματος, λοιμώξεις του αναπνευστικού και ωτίτιδες.

«Οι γονείς μπορεί να πιστεύουν ότι αρκεί να μην καπνίζουν όταν παιδιά τους δεν είναι κοντά, αλλά αυτό δεν ισχύει. Τα συγκεκριμένα ευρήματα δείχνουν ότι ο μόνος ασφαλής τρόπος για να προστατεύσετε τα παιδιά από την έκθεση στον καπνό είναι κόβοντας το κάπνισμα στο σπίτι».

Τα παιδιά που έλαβαν μέρος στη συγκεκριμένη μελέτη, ήταν παιδιά που είχαν προσέλθει στα επείγοντα με παθήσεις που έχουν να κάνουν με το παθητικό κάπνισμα (ρινόρροια, δυσκολία στην αναπνοή κ.λπ).

Πηγή: stogiatro.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News