Ειδήσεις

Κρήτη: Θα "μαυροφορέσουν" αεροδρόμιο λόγω διαμαρτυρίας

Πορεία προς το αεροδρόμιο Χανίων θα πραγματοποιηθεί κατά της εκχώρησης του «Ι.Δασκαλογιάννης» στη γερμανική εταιρία Fraport.

Πορεία προς το αεροδρόμιο Χανίων θα πραγματοποιήσουν στις δύο το μεσημέρι με εκκίνηση από την Αντιπεριφέρεια ,τα μέλη της  Πρωτοβουλίας Πολιτών κατά της εκχώρησης του «Ι.Δασκαλογιάννης» στη γερμανική εταιρία Fraport.

Μάλιστα οι διαμαρτυρόμενοι έχουν σκοπό να "μαυροφορέσουν" το αεροδρόμιο, τοποθετώντας μαύρη κορδέλα στην πρόσοψη του αερολιμένα.

Μετά το Πάσχα η Πρωτοβουλία Πολιτών προγραμματίζει πανελλαδική σύσκεψη για συζήτηση και λήψη αποφάσεων κατά της ιδιωτικοποίησης και των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή κινητοποίηση αποφασίστηκε την περασμένη εβδομάδα όταν έγινε γνωστό το τέλος των εκκρεμοτήτων για την υλοποίηση της συμφωνίας εκχώρησης των δεκατεσσάρων περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας μεταξύ των οποίων και των Χανίων στη Γερμανική Fraport .

Ήδη η Fraport Greece υπέγραψε δύο συμβάσεις με την Intrakat για την υλοποίηση μελετών και κατασκευαστικών έργων στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια. Η πρώτη σύμβαση αφορά στα 7 αεροδρόμια Ηπειρωτικής Ελλάδας, Ιονίου και Κρήτης .

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια