default-image

Μητέρα παρέδωσε επιστολή στα χέρια Ξανθού και Πολάκη

Κρήτη
Μητέρα παρέδωσε επιστολή στα χέρια Ξανθού και Πολάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία αγανακτισμένη μητέρα δύο παιδιών παρέδωσε επιστολή στα χέρια του Υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθού, καθώς και του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη, αναφορικά με την έλλειψη παιδο-ορθοδοντικού στις μονάδες ΠΕΔΥ Κρήτης, ένα πρόβλημα σοβαρό που ταλαιπωρεί τόσο τα παιδιά, όσο και τους γονείς τους.

Η μητέρα, παραβρέθηκε στην εκδήλωση «Δημόσια Νοσοκομεία Χωρίς Φακελάκι», η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Απριλίου, υπό τη διοργάνωση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, όπου και παρέδωσε τη συγκεκριμένη επιστολή στους υπευθύνους ευχόμενη - χαρακτηριστικά - να «πιάσει τόπο» η επιστολή της.

Αναλυτικά η επιστολή της μητέρας:

Αξιότιμοι κύριοι

Είμαι μητέρα 2 παιδιών και μόνιμη κάτοικος στο Ηράκλειο Κρήτης. Επιτρέψτε μου να σας υποβάλλω ένα αίτημα σχετικά με ένα θέμα που ταλαιπωρεί την Κρητική κοινωνία τα τελευταία 5 χρόνια. Αφορά στην έλλειψη της ειδικότητας Ορθοδοντικού, σε ολόκληρη την Κρήτη, στις Μονάδες ΠΕΔΥ.

Δεν υπάρχει πουθενά στο νησί μας ένας συμβεβλημένος Ορθοδοντικός όπου να μπορούν να απευθυνθούν οι γονείς ως ασφαλισμένοι για τα παιδιά τους που χρειάζονται ορθοδοντικές εργασίες όταν τα δοντάκια τους είναι στραβά  ή/και η γνάθος τους είναι στενή. Γνωρίζω ότι υπήρχε αυτή η ειδικότητα στο ΙΚΑ στον Εσταυρωμένο Ηρακλείου έως το 2012.

Έκτοτε καταργήθηκε αυτή η θέση και δεν ήρθε ποτέ ξανά άλλος γιατρός. Η υποδομή και ο εξοπλισμός που υπάρχει στο ΠΕΔΥ στον Εσταυρωμένο για τη συγκεκριμένη ειδικότητα, κρίνω με τα ελάχιστα που γνωρίζω, ότι είναι επαρκής.

Αυτά τα 5 χρόνια οι γονείς δεν καλύπτονται ως ασφαλισμένοι σε αυτό το είδος ιατρικής περίθαλψης για τα παιδιά τους. Αυτές οι θεραπείες κοστίζουν υπερβολικά στα ιδιωτικά ιατρεία και με την οικονομική αδυναμία  που υπάρχει στις μέρες μας οι περισσότεροι γονείς δεν μπορούν να καλύψουν αυτά τα έξοδα και αναγκάζονται να αφήνουν τα παιδιά τους με προβλήματα στην ανατομία του στόματος αλλά και στην άρθρωση του λόγου.

Κύριε Ξανθέ και κύριε Πολάκη, είστε και οι δύο γιατροί και γνωρίζετε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, πόσο σημαντική είναι ΚΑΙ η ορθοδοντική περίθαλψη των παιδιών. Σας παρακαλώ θερμά να κάνετε τις απαραίτητες διαδικασίες που θα έχουν ως αποτέλεσμα την κάλυψη της ειδικότητας Ορθοδοντικού σε κάποια ή σε κάποιες από τις Μονάδες ΠΕΔΥ του νησιού μας.

Αν μπορέσετε να το κάνετε αυτό, θα δώσετε μεγάλη χαρά σε πολλές οικογένειες γιατί θα μπορέσουν να παρέχουν κάτι παραπάνω στην ποιότητα  ζωής των παιδιών τους. Ελπίζω να σας βρίσκει σύμφωνους αυτό το αίτημα και να καταφέρετε να το ικανοποιήσετε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News