default-image

Φόβος και τρόμος "θαμώνας"σε εκκλησία της Κρήτης

Κρήτη
Φόβος και τρόμος "θαμώνας"σε εκκλησία της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας Αλβανός που βρίσκεται νόμιμα στη χώρα μας έχει γίνει "μεγάλος μπελάς" για τους ιερείς, τους πιστούς και γενικότερα την ενορία της Παναγίτσας Μασταμπά, όπως έλεγαν χθες στη στήλη μας οι πιστοί, δηλώνοντας ότι από τότε που ξεκίνησε ο συγκεκριμένος άνθρωπος να γίνεται "θαμώνας" στο προαύλιο του ναού, έχουν αρχίσει πολλά και σοβαρά προβλήματα.

«Λίγο να λείψει η γυναίκα που εκτελεί χρέη νεωκόρου στην εκκλησία, μπαίνει μέσα, παίρνει κεριά, αν βρει χρήματα τα παίρνει και αυτά και εξαφανίζεται. Και την άλλη μέρα έρχεται πάλι εδώ σαν να μη συμβαίνει τίποτα»!

Σύμφωνα με όσα μας έλεγαν οι ιερείς χθες, στο προαύλιο του ναού, εκτός από το συγκεκριμένο Αλβανό, βρίσκεται επί μονίμου βάσεως και άλλος ομοεθνής του, αλλά εκείνος δε δημιουργεί προβλήματα.

Μάλιστα, σε καταγγελία των ιερέων στην Αστυνομία, η απάντηση που έλαβαν είναι «από τη στιγμή που έχει πράσινη κάρτα, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Και για να τον συλλάβουμε θα πρέπει να τον πιάσετε επ' αυτοφώρω και να μας ειδοποιήσετε. Αλλιώς δεν μπορούμε να προβούμε στη σύλληψή του»...

Να ξεκαθαρίσουμε, εξάλλου, ότι η εν λόγω ενορία έχει πάντα ανοιχτές τις πόρτες της προς τους ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια. Δεν έκλεισε την πόρτα της ποτέ στον κάθε συνάνθρωπο που έχει την ανάγκη χρημάτων ή φαγητού. Και αυτό κάνει τους ιερείς να είναι ακόμη πιο ενοχλημένοι με την απάντηση της Αστυνομίας.

«Εκβιάζει τους πιστούς για να του δώσουν χρήματα και μετά "μπουκάρει" και στο ναό και αρπάζει ό,τι βρίσκει. Δεν είναι κατάσταση αυτή», λένε οι ιερείς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News