default-image

Στάζει μέλι για την Κρήτη η Έλενα Κουντουρά - video

Κρήτη
Στάζει μέλι για την Κρήτη η Έλενα Κουντουρά - video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στάζει μέλι για την Κρήτη η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά σε αποκλειστική της συνέντευξη στην ΚΡΗΤΗ TV.

Βασιζόμενη στην εκρηκτική αύξηση που καταγράφεται φέτος στις προκρατήσεις, που κυμαίνονται από 15-70%, αποδίδει αυτή την εξέλιξη στην τουριστική βιομηχανία του νησιού που θα συμβάλλει και φέτος τα μέγιστα στην εθνική οικονομία.

Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά για τον τουρισμό όπως αναφέρει η Υπουργός, με τις πτήσεις charter να έχουν ήδη απογειωθεί κατά 15% στην Κρήτη, ενώ 30 επιπλέον πτήσεις έχουν προστεθεί αυτή τη στιγμή από χώρες της Ε.Ε.

Στοιχεία που αποτυπώνονται στο έπακρο καθημερινά με το καλημέρα της τουριστική σεζόν, με χιλιάδες επισκέπτες να καταφτάνουν καθημερινά στα αεροδρόμια της Κρήτης.

Παρά την ηγετική θέση στην τουριστική βιομηχανία της χώρας που κατέχει το νησί μας, τα προβλήματα σε υποδομές παραμένουν. Όπως στο αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης, για το οποίο η Έλενα Κουντουρά δεσμεύτηκε για αλλαγή σκηνικού.

Η ίδια δεν παρέλειψε να αναφερθεί όμως και σε ακόμα μία πρωτιά που κρατάει σφιχτά η Κρήτη και που οφείλεται αποκλειστικά στις προσπάθειες των όσων ασχολούνται με τον τουρισμό, δηλαδή στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Τα οφέλη στην οικονομία από το τουριστικό ρεύμα που θα κατακλύσει τη χώρα το 2017, θα είναι ακόμα πιο ιδανικό από την προηγούμενη χρονιά, υποστήριξε η Υπουργός, που υπενθύμισε πως αυξάνεται πλέον και το ποσοστό εκείνων των επισκεπτών που έχουν αυξημένο ταξιδιωτικό προϋπολογισμό.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Κουμαντάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News