default-image

Νεκρός 24χρονος στα Ανώγεια για κτηνοτροφικές διαφορές - video

Κρήτη
Νεκρός 24χρονος στα Ανώγεια για κτηνοτροφικές διαφορές - video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεκρός 24χρονος ύστερα από συμπλοκή στα Ανώγεια. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες ο 24χρονος κατέληξε μετά από βαρύτατο τραυματισμό που του προκάλεσε διαμπερές τραύμα από πυροβόλο όπλο.

Όλα δείχνουν ότι η φιλονικία για κτηνοτροφικές διαφορές μεταξύ δύο οικογενειών με άμεσο βαθμό συγγένειας στα Ανωγειανά αόρη, περίπου 5 χλμ. έξω από τα Ανώγεια, οδήγησε στην αιματηρή κατάληξη. Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πληροφορίες ο φερώνυμος δράστης που πυροβόλησε κατά του 24χρονου συνδέεται μαζί με στενή συγγενική σχέση. Η ένταση και η φιλονικία για κτηνοτροφικές διαφορές οδήγησε δυστυχώς στο να "μιλήσουν" τα όπλα και για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια συμπλοκή μεταξύ οικογενειών των Ανωγείων οδήγησε στο χαμό ενός 24χρονου νέου ανθρώπου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες το θύμα είχε δεχτεί τουλάχιστον μία σφαίρα που του είχε προκαλέσει διαμπερές τραύμα στη θωρακική χώρα ή κατά άλλους στην κοιλιακή.

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ξεκίνησε η μεταφορά του προς το Βενιζέλειο. Στο ύψος της Τυλίσσου κινητή μονάδα με γιατρό του ΕΚΑΒ τον παρέλαβε. Ο γιατρός έκρινε ότι είναι τόσο σοβαρή η κατάσταση του λόγω της αιμμορραγίας ζήτησε να τεθούν σε ετοιμότητα τα χειρουργία του ΠΑΓΝΗ, το οποίο και έγινε άμεσα. Όμως στο ύψος του ΠΑΓΝΗ επί της εθνικής οδού ο άτυχος 24χρονος υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματα που έφερε για να καταλήξει στο Βενιζέλειο όπου διαπιστώθηκε απλώς ο θάνατος του.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για διαφορές μεταξύ οικογενειών κτηνοτρόφων που αντί να επιλυθούν έχουν αιματηρή κατάληξη. Στα Ανώγεια αυτή την ώρα επικρατεί "παγωμάρα".

Ανείπωτες σκηνές θρήνου εξελίχθηκαν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο όπου γέμισε από συγγενείς του θύματος.

Σοκαρισμένος ο Δήμαρχος Ανωγείων - Μαθητής του το θύμα

Ο Δήμαρχος Ανωγείων Μανώλης Καλλέργης στις πρώτες του δηλώσεις στη "Νέα Κρήτη" αναφέρει ότι "πρόκειται για ένα περιστατικό που έχει παγώσει την τοπική κοινωνία. Τέτοιες άγιες μέρες γίνεται ακόμα βαρύτερο και οι όποιες διαφορές θα έπρεπε να λύνονται με διαφορετικό τρόπο". Ο ίδιος εμφανίζεται καταφανώς σοκαρισμένος καθώς το θύμα ήταν μαθητής του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογο αιματηρό περιστατικό είχε να συμβεί χρόνια στην περιοχή των Ανωγείων.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στα Ανώγεια

Μετά την εξέλιξη, που πήρε δραματική τροπή με τον θάνατο του 24χρονου, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στην περιοχή των Ανωγείων υπό το βάρος του γεγονότος ότι πρόκειται για δύο οικογένειες με στενές συγγενικές σχέσεις. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται και στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, ενώ η Δημοτική αρχή των Ανωγείων έχει κινητοποιηθεί προοκειμένου το κλίμα να μη δυναμιτιστεί περαιτέρω στα Ανώγεια.

Δείτε τις πρώτες εικόνες όπως προβλήθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News