Ειδήσεις

Μήνυμα ενότητας έστειλε από τα Χανιά η Φώφη Γεννηματά

Μήνυμα συσπείρωσης, ενότητας και αγώνα έστειλε χθες από τα Χανιά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. Ολοκληρώνοντας την περιοδεία της στην Κρήτη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι η Ελλάδα της συνθηκολόγησης και της παραίτησης ,δεν είναι η Ελλάδα που αξίζει στον ελληνικό λαό ενώ υπογράμμισε ότι η δημοκρατική παράταξη μαζί με τα στελέχη της σε όλη την Ελλάδα συνδιαμορφώνει ένα εθνικό σχέδιο για την ανάπτυξη.

Από το Νεώριο του Μόρο στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων όπου είχε συνάντηση με φίλους και μέλη του ΠΑΣΟΚ , η κ. Γεννηματά είπε μεταξύ άλλων: «Η Ελλάδα της συνθηκολόγησης και της παραίτησης δεν είναι η Ελλάδα που μας αξίζει . Η Δημοκρατική παράταξη, η μεγάλη προοδευτική ,δημοκρατική παράταξη δε θα συμβιβαστεί ποτέ με την ιδέα αυτή .Γι αυτό αγωνιζόμαστε, επιστρέφουμε δυναμικά, δυναμώνουμε καθημερινά και μαζί με τα στελέχη μας σε όλη την Ελλάδα συνδιαμορφώνουμε το σχέδιο «Ελλάδα» .Ένα εθνικό σχέδιο για την ανάπτυξη, για τη διαπραγμάτευση ,αποτελεσματική διαπραγμάτευση και τις αναγκαίες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και ανατροπές που πρέπει να γίνουν στο κράτος ,στη φορολογία, στην οικονομία ,στο κοινωνικό κράτος .Είναι ένα σχέδιο που μπορεί να αποτελέσει τη βάση της εθνικής συνεννόησης» .

Η κ. Γεννηματά έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα μηνύματα που εισέπραξε από τον κόσμο κατά τη διάρκεια της περιοδείας της στην Κρήτη . «Είχα την τύχη αυτές τις μέρες στην Κρήτη  να μιλήσω με πάρα πολλούς ανθρώπους ,την Κρήτη που είναι η μάνα γη της προοδευτικής παράταξης κι έδωσε το μήνυμα από το Ηράκλειο , το Ρέθυμνο και τα Χανιά ,μήνυμα συσπείρωσης ,ενότητα και αγώνα για να γίνει ξανά ο χώρος μας πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία, ένας ισχυρός προοδευτικός φορέας που θα βάλει τις βάσεις και βάζουμε τις βάσεις καθημερινά για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου και την πραγματική ελπίδα» .

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  έκανε λόγο για ένα εθνικό στόχο για τον οποίο θα εργαστεί η δημοκρατική παράταξη επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι η βούληση είναι πιο δυνατή από τα εμπόδια. «Αυτή η κυβέρνηση δε μπορεί» υπογράμμισε η κ. Γεννηματά για να προσθέσει: «Αυτό δε σημαίνει πως η Ελλάδα δε μπορεί. Εμείς επιστρέψαμε γεμάτοι εμπειρίες και μαθήματα απ αυτό το μεγάλο ταξίδι με θετικό αποτύπωμα στην ιστορική μας διαδρομή για το οποίο είμαστε υπερήφανοι και είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για τη χώρα μας, για την Ελλάδα για τον ελληνικό λαό ,για τη νέα γενιά για τον μεγάλο εθνικό στόχο που δεν είναι άλλος από το να γυρίσουν τα παιδιά μας στον τόπο μας και να μη φύγουν άλλα .Αυτά τουλάχιστον που θέλουν  να παραμείνουν και να προοδεύσουν στον τόπο τους .Αυτός είναι ένας εθνικός στόχος που μας ενώνει κι αξίζει να δουλέψουμε γι αυτόν. Τα όνειρα μας είναι πιο δυνατά από τις αναμνήσεις μας» .

Το πρωί η κ. Γεννηματά μαζί με στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης παρακολούθησε τη λειτουργία των Βαΐων στο μητροπολιτικό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου ενώ στη συνέχεια βρέθηκε σε «καφέ» του Ενετικού λιμανιού όπου συζήτησε σε χαλαρό κλίμα με τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Λίγο αργότερα βρέθηκε ,μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολο Βουλγαράκη στον τερματισμό του 2ου Μαραθωνίου Κρήτης όπου απένειμε έπαθλα σε μαραθωνοδρόμους . Η επίσκεψη της στα Χανιά ολοκληρώθηκε στο Νεόριο του Μόρο όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και να αναπτύξει το σχέδιο της για τη δημοκρατική παράταξη.

Ρεπορτάζ: Βικυ Παπαδογιάννακη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια