default-image

Ο 2ος Μαραθώνιος Κρήτης κέρδισε τις εντυπώσεις -video pics

Κρήτη
Ο 2ος Μαραθώνιος Κρήτης κέρδισε τις εντυπώσεις -video pics

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με σύμμαχο μια άκρως ανοιξιάτικη και συνάμα ηλιόλουστη μέρα και με φόντο το γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας, εκατοντάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών πήραν μέρος στον 2ο Μαραθώνιο Κρήτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΦΟΥΡΙΟΖΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΡΕΣΥΡΕ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕ ΚΟΠΕΛΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ 2ου  ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Το ραντεβού για τους δρομείς δόθηκε στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων όπου και έγινε  η εκκίνηση του Μαραθώνιου στις 8 το πρωί από τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη.
Οι δρομείς, πριν ξεκινήσουν έδωσαν,  τον όρκο του αθλητή.
Ενώ στις 07.45 είχε γίνει η εκκίνηση της Μαραθώνιας συμμετοχικής ποδηλατοδρομίας.
Άνθρωποι όλων των ηλικιών με τον κατάλληλο εξοπλισμό τους  διένυσαν μια καταπληκτική διαδρομή με τη συμμετοχή τους στο Μαραθώνιο Κρήτης.  

Παρακολουθήστε  ένα απόσπασμα από τον 2ο μαράθωνιο Κρήτης που διεξήχθη με επιτυχία στα Χανιά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Εκκίνηση Μαραθώνιας Συμμετοχικής Ποδηλατοδρομίας: 07:45

Εκκίνηση Μαραθωνίου Δρόμου: 08:00

Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 10 χλμ.:09:00

Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 5 χλμ.: 11:30

Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 2,5 χλμ.: 12:45 Δημοτικών Σχολείων

Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 2,5 χλμ.: 13:00 Γενική κατηγορία

Τερματισμός: Δημοτική Αγορά Χανίων

Με αφετηρία την Κίσαμο έφτασε η φλόγα του 2ου Μαραθωνίου Κρήτης, στα Χανιά

Με αφετηρία την Κίσαμο, αλλά και τον Αποκόρωνα η φλόγα του 2ου Μαραθωνίου Κρήτης έφτασε το βράδυ του Σαββάτου  στην πλατεία Αγοράς στα Χανιά, δίνοντας το σύνθημα για τον αγώνα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (9/4) το πρωί, ο οποίος και είναι αφιερωμένος στον Μακαριστό Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου, Ειρηναίο Γαλανάκη. 

Στην Κίσαμο, η εκδήλωση της λαμπαδηδρομίας ξεκίνησε το μεσημέρι, με τους εθελοντές λαμπαδηδρόμους να μεταφέρουν τη φλόγα, με τον τρόπο που όρισαν οι διοργανωτές, ενώ πλήθος κόσμου χειροκρότησε τους συμμετέχοντες. Η φλόγα του Μαραθωνίου έφτασε στο Δήμο Πλατανιά και εν συνεχεία, στα Χανιά. Ο Δήμαρχος Κισσάμου Θεόδωρος Σταθάκης, μαζί με τους Δημάρχους Πλατανιά και Αποκόρωνα, παρέδωσαν τη φλόγα στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων και στο Δήμαρχο Χανίων, οι οποίοι και άναψαν το βωμό στην πλατεία Αγοράς.

Κατά τη σύντομη ομιλία του μάλιστα. στην πλατεία Αγοράς στα Χανιά, ο Δήμαρχος Κισσάμου, Θ.Σταθάκης τόνισε ότι "η συμμετοχή μας στη λαμπαδηδρομία του Μαραθωνίου Κρήτης, αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής στον σπουδαίο άνθρωπο, τον Μακαριστό Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου, Ειρηναίο Γαλανάκη". 

Στην εκδήλωση που προηγήθηκε της λαμπαδηδρομίας στην Κίσαμο, που έλαβε χώρα έξω από το Δημαρχείο, ιδιαίτερο χρώμα έδωσαν οι ιέρειες αλλά και η φιλαρμονική του Δήμου Κισσάμου και της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου. 

Βίντεο- φωτογραφίες: Αντώνης Ιγγλεζάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News