default-image

Α. Ξανθός: Ηλεκτρονικές καταγγελίες για το φακελάκι

Κρήτη
Α. Ξανθός: Ηλεκτρονικές καταγγελίες για το φακελάκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για γνωστό, διαχρονικό και εκτεταμένο, και δομικό στοιχείο της λειτουργίας του συστήματος υγείας μίλησε από το Ηράκλειο, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, αναφερόμενος στο φαινόμενο "φακελάκι" στα δημόσια νοσοκομεία, ξεκαθαρίζοντας ότι εξετάζεται να γίνει πιο αυστηρή πειθαρχική διαδικασία.

Ανακοίνωσε και επισήμως ότι θα λειτουργήσει ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου θα μπορούν να γίνουν ανώνυμες καταγγελίες ασθενών για «φακελάκι», καλώντας τους πολίτες να κινητοποιηθούν.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΠΙΤΕΥΤΗ ΕΡΕΥΝΑ, "ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΖΗΤΑΕΙ ΦΑΚΕΛΑΚΙ"!

Με υπουργικές παρουσίες πραγματοποιήθηκε η ημερίδα της 7ης ΥΠΕ Κρήτης με θέμα: "Δημόσια νοσοκομεία χωρίς φακελάκι". Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες το φακελάκι ζει και βασιλεύει, όμως τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη σε νοσοκομεία της Κρήτης έρχονται να διαψεύσουν αυτούς που λένε ότι "το φακελάκι ζει και βασιλεύει", καθώς μόλις το 4,3% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι του ζητήθηκε «φακελάκι», ενώ το 9,5% δήλωσε ότι είχε πρόθεση ή έδωσε «φακελάκι» σε γιατρό.

Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής υπουργός υγείας, Παύλος Πολάκης, αναφέρθηκε σε αυξήσεις μισθών για όσους δουλεύουν στο δημόσιο σύστημα υγείας, ενώ επιτέθηκε στις προηγούμενες κυβερνήσεις για τους χειρισμούς τους, καθώς όπως ανέφερε το μαύρο χρήμα στο χώρο της υγείας άγγιξε τα 85 δις ευρώ, κάτι που μεταφράζεται, όπως ο ίδιος είπε, στο ? του δημοσίου χρέους.

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, το 83% δήλωσε ικανοποιημένο από την παροχή ιατρικών υπηρεσιών στα νοσοκομεία της Κρήτης.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News