Ειδήσεις

Ξέχασαν μέσα της το κεφάλι του εμβρύου, έπειτα από άμβλωση

Το κεφάλι του εμβρύου είχαν «ξεχάσει» οι γιατροί στο σώμα μιας μητέρας, έπειτα από άμβλωση, με την υπόθεση - θρίλερ να αναβιώνει στις δικαστικές αίθουσες της Ρόδου, μετά από 8 χρόνια.

Παραλίγο να υποστεί σηψαιμία η μητέρα

Η άτυχη γυναίκα, έπειτα από εξετάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί, διαπιστώθηκε ότι το έμβρυο έπασχε από σύνδρομο και για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε η πραγματοποίηση άμβλωσης από τον καταγγελλόμενο ιατρό με χειρουργική επέμβαση, παρότι άλλος συνάδελφος του ζήτησε η διαδικασία να γίνει με τη λήψη σχετικής φαρμακευτικής αγωγής, επειδή βρισκόταν στον 4ο μήνα της κύησης.

Η γυναίκα υποβλήθηκε συγκεκριμένα σε δύο εγχειρήσεις από τον ιατρό, ο οποίος, όπως καταγγέλθηκε, δεν την ενημέρωσε ότι κατά την τεμάχιση του εμβρύου είχε  ξεχαστεί το κεφάλι του στο σώμα της.

Κατά την τρίτη εγχείρηση που διενεργήθηκε σε νοσοκομείο της Αττικής αφαιρέθηκε το κεφάλι του εμβρύου και η μήτρα της γυναίκας, που γλίτωσε τα χειρότερα κινδυνεύοντας να υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες από σηψαιμία.

Η πολύκροτη δίκη

Βέβαια, για την 26η Μαΐου 2017 διεκόπη εκ νέου από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης αμβλώσεως «θρίλερ» σε νοσοκομείο ακριτικού νησιού με κατηγορούμενο γυναικολόγο ιατρό για τις πράξεις της έκθεσης από την οποία προκλήθηκε βαριά βλάβη στην υγεία της νοσηλευόμενης και της παράβασης καθήκοντος, που φέρεται ότι τελέστηκε στην Κάλυμνο κατά το χρονικό διάστημα από 30-6-2009 έως 6-7-2009.

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απομένει η εξέταση ενός μάρτυρα υπεράσπισης, η απολογία του κατηγορούμενου, οι αγορεύσεις των συνηγόρων και η έκδοση της απόφασης.

Πηγή: dimokratiki.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια