default-image

Αρνήθηκε συνενοχή στην κυβέρνηση η Φ. Γεννηματά

Κρήτη
Αρνήθηκε συνενοχή στην κυβέρνηση η Φ. Γεννηματά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου μίλησε απόψε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης στο νησί.

Παλιά και νέα στελέχη ήταν εκεί για να την τιμήσουν, μεταξύ αυτών ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης και φυσικά ο βουλευτής Ηρακλείου του κινήματος κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η κ. Γεννηματά άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «ο λαός βιώνει με το χειρότερο τρόπο σήμερα τα αδιέξοδα της τυχοδιωκτικής και επικίνδυνης για τον τόπο διακυβέρνησής των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΕΔΩ

Όπως είπε «οι δυσβάσταχτοι φόροι, οι περικοπές των συντάξεων, η ανεργία, η λιτότητα στην αγορά, η διάλυση της υγείας και της παιδείας, καθώς και η έλλειψη κάθε αναπτυξιακής προοπτικής, έχουν γονατίσει το λαό».

Η κ. Γεννηματά τόνισε πως «η κυβέρνηση είναι μετέωρη κοινωνικά και απομονωμένη πολιτικά». Αναφέροντας χαρακτηριστικά: «τα έδωσαν όλα και αυτή τη φορά. Άλλη μία συνθηκολόγηση ηττημένου. Η  Κυβέρνηση συμφώνησε νέα μέτρα ύψους 3,6 δις ευρώ».

«Ο κ. Τσίπρας», ανέφερε, «αποδέχθηκε τη νέα περικοπή των συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητου, κανείς ακόμη να γνωρίζει το τι έχει συμφωνηθεί για την ΔΕΗ και τα Εργασιακά. Η αβεβαιότητα παραμένει».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης που ανακοινώθηκε επισήμως, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Γεννηματά, κατά τη διάρκεια της επίσκεψή της στην Κρήτη το Σάββατο θα εγκαινιάσει τα νέα γραφεία της Νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στο Ρέθυμνο.

Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης

2:30 μ.μ.: Επίσκεψη στα ερευνητικά εργαστήρια του ΤΕΙ Κρήτης - ενημέρωση για τη συμμετοχή της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα HiPER (Τρία Μοναστήρια Ρεθύμνου).

3:30 μ.μ.: Επίσκεψη στο Μουσείο Εκπαίδευσης Πανεπιστήμιου Κρήτης (Φοιτητικό και Πολιτιστικό Κέντρο Ξενία).

8:00 μ.μ.: Εγκαίνια νέων γραφείων ΝΕ ΠΑΣΟΚ, στο Ρέθυμνο, Πρεβελάκη 19.

Την Κυριακή θα επισκεφτεί τα Χανιά και θα παραστεί στη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Χανίων.

Επιμέλεια: Μαρία Λιναρδάκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News