default-image

Στοκχόλμη: Φορτηγό σκόρπισε το θάνατο

Κόσμος
Στοκχόλμη: Φορτηγό σκόρπισε το θάνατο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φορτηγό έπεσε επάνω σε ανθρώπους σε δρόμο στο κέντρο της Στοκχόλμης, ανέφερε στον ιστότοπό της η εφημερίδα Aftonbladet.

Η αστυνομία ανακοίνωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ πως υπάρχουν τραυματίες.Επισήμως οι νεκροί είναι 3, ενώ διεθνή μέσα ανεβάζουν τους νεκρούς στους 5.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πηγές που δεν κατονομάζονται στην εφημερίδα Aftonbladet, ανέφεραν πως ένας άνδρας συνελήφθη στο βόρειο τμήμα της Στοκχόλμης και ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που διαπράχθηκε νωρίτερα στην πρωτεύουσα της Σουηδίας.

Δύο προσαγωγές

Η αστυνομία της Σουηδίας έκανε γνωστό ότι ανακρίνει δύο πρόσωπα σε σχέση με την φονική επίθεση στην πρωτεύουσα της χώρας Στοκχόλμη σήμερα.«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι προχωρήσαμε στην προσαγωγή δύο ανθρώπων προκειμένου να υποβληθούν σε ανάκριση, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι ύποπτοι» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Λαρς Μπίστρομ.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΠΤΟΥ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ

To σουηδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΤΤ αναφέρει ότι μεγάλος αριθμός πολιτών έχουν μεταφερθεί με ασθενοφόρα, τραυματισμένοι από το σημείο, ενώ η σουηδική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες με καπνό να βγαίνει από το πολυκατάστημα πάνω στο οποίο κατέληξε το φορτηγό.

https://twitter.com/johnnychadda/status/850336206026149889

https://twitter.com/johnnychadda/status/850340549739634688

Τρομοκρατικό χτύπημα;

«Δοθέντων παρόμοιων συμβάντων σε άλλες χώρες της Ευρώπης, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε αυτή τη στιγμή ότι επρόκειτο για μια τρομοκρατική ενέργεια», προστίθεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η εκπρόσωπος της σουηδικής αστυνομίας Towe Hagg επιβεβαίωσε τους τραυματισμούς αλλά δήλωσε ότι δεν ήταν ακόμη σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες για τους τρεις νεκρούς.

Η αστυνομία της Σουηδίας διέταξε την εκκένωση του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού στη Στοκχόλμη.

Η χώρα «δέχθηκε επίθεση», δηλώνει ο πρωθυπουργός Λεβέν

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν δήλωσε ότι η χώρα του έγινε στόχος «επίθεσης», αφήνοντας να εννοηθεί πως θεωρεί πως το συμβάν στο κέντρο της Στοκχόλμης περί τις 16:00 (ώρα Ελλάδας) ήταν τρομοκρατική ενέργεια, μεταδίδει το σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων TT.

«Η Σουηδία υπέστη επίθεση», καθώς «όλα μας οδηγούν να συμπεράνουμε ότι επρόκειτο για μια επίθεση», είπε ο Λεβέν, περίπου μία ώρα αφού ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς στο κέντρο της Στοκχόλμης, σκοτώνοντας τουλάχιστον τρεις και τραυματίζοντας πολλούς άλλους.

Ο Λεβέν, ο οποίος τη στιγμή που σημειώθηκε η επίθεση βρισκόταν καθ' οδόν προς το Γκέτεμποργκ, έκανε αναστροφή και επιστρέφει στην πρωτεύουσα.

Εκπρόσωπος της Sapo, της υπηρεσίας ασφαλείας της Σουηδίας, έκανε λόγο για «νεκρούς και πολλούς τραυματίες» και πρόσθεσε ότι αναζητούνται «αυτός ή αυτοί που βρίσκονται πίσω από την επίθεση». Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε πως δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει πως έχουν γίνει συλλήψεις.

Κατά τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το φορτηγό που χρησιμοποιήθηκε ήταν κλεμμένο: «κλάπηκε κατά τη διάρκεια μιας παράδοσης σε ένα εστιατόριο» δήλωσε μια εκπρόσωπος της μεταφορικής εταιρείας Spendrups.

Η επίθεση στη Στοκχόλμη θυμίζει αρκετές παρόμοιες ενέργειες -στο Λονδίνο, το Βερολίνο και στη Νίκαια της Γαλλίας- την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Πριν από λίγο η αστυνομία ανέφερε ότι διέταξε να εκκενωθεί ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της Στοκχόλμης, μετέδωσε το TT.

Τα γραφεία της σουηδικής κυβέρνησης έχουν κλείσει και όλοι οι υπουργοί είναι ασφαλείς, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση στο Ρόιτερς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News