default-image

Κρήτη: Τιμολόγιο υδρόμετρου 372 ευρώ λόγω ''πολυπλοκότητας''

Κρήτη
Κρήτη: Τιμολόγιο υδρόμετρου 372 ευρώ λόγω ''πολυπλοκότητας''

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι μερικές ιστορίες που δεν κάνει να τις κρατάς στα συρτάρια, καθώς σε προκαλούν χέρια - πόδια, που τα χτυπάς κάτω από γέλια, κλάματα, θυμό…

Είναι κάποιοι επίσης που σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν στη θέση που βρίσκονται έχουν κάτι να προσφέρουν…

Η ιστορία ξεκίνησε  όταν ακροατές του Ράδιο 9,84 επικοινώνησαν μαζί μας επισημαίνοντας ότι το τελευταίο διάστημα - κοντά τρείς εβδομάδες - σε κάποιες περιοχές Δήμου στα ανατολικά μας, οι βρύσες των σπιτιών τους στάζουν νερό με αποτέλεσμα να εγκυμονούν κίνδυνοι μολύνσεων.

Ανέφεραν πως σε επικοινωνία τους με υπαλλήλους του Δήμου - που δεν όφειλαν να τους πουν το όνομα τους - έπαιρναν την απάντηση πως γνώριζαν το πρόβλημα αλλά ο εργολάβος που αναλαμβάνει την αποκατάσταση των ζημιών θα παρενέβαινε μόλις ολοκλήρωνε την εργασία που εκτελούσε ήδη κάπου αλλού…

Οι άνθρωποι μετρούσαν τις μέρες υπολόγιζαν πως κοντά στη Μεγαλοβδομάδα ή μετά το Πάσχα θα περνούσαν σε κάποια κανονικότητα, άλλοι πιο δυνατοί σεναριογράφοι έβαζαν στο μυαλό σκέψεις περί άλλης εκμετάλλευσης του νερού….  

Εν μέσω των παραπάνω ήρθε η ερώτηση αν ξέρουμε πόσο κοστίζει η τοποθέτηση ενός υδρόμετρου στο Δήμο που ανήκει και η παραπάνω περιοχή, καθώς η δική τους διαπίστωση ήταν ότι το κόστος ανερχόταν στα 372 Ευρώ….

Ε! η κοινή λογική έλεγε πως έπρεπε να χτυπήσουμε την πόρτα του Δήμου. Έτσι φθάσαμε στον αρμόδιο που μας αποστόμωσε με ''πολυπλοκότητα''.

Αναφορικά με τις διακοπές ανέφερε ότι δεν έχει καμία καταγγελία. Πως η υπηρεσία που παίρνει τα μηνύματα των πολιτών δεν τον έχει ενημερώσει για κάτι τέτοιο. Πως εργολάβοι που αποκαθιστούν ζημιές δεν υπάρχουν και πως θα ήθελε να έρθει ο ίδιος σ επικοινωνία με τους δημότες που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Βεβαιότατα ονόματα δεν επρόκειτο να δοθούν.

Βεβαιότατα οι υπηρεσίες τους θα έπρεπε να συνεννοούνται καλύτερα για τις απαντήσεις που δίνουν με τους προϊσταμένους τους.

Το πιο ωραίο από όλα όμως ήρθε όταν ρώτησα ποιο είναι το τηλέφωνο της υπηρεσίας και πήρα την απάντηση: ''23 3…. Όχι 23 5….  Όχι 29 …. Δεν θυμάμαι''…

Ελάτε τώρα να σας πάω στο τιμολόγιο. Διατριβή ολόκληρη η τιμολόγηση ενός υδρομέτρου που θα χρειαζόταν ώρες για να μου εξηγήσει, καθώς τα 270 ευρώ που εκείνος ξέρεις και καμία σχέση δεν έχουν με τα 372 για να βγουν διακατέχονται από μία πολυπλοκότητα.

  ''Δεν καταλαβαίνω ούτε την απάντηση ούτε την πολυπλοκότητα'' απάντησα. Απλά θέλω το πόσο κοστίζει. Θα δείτε να μου πείτε προκειμένου να ενημερωθεί ο κόσμος ρώτησα;

Αποστομωτικός ο αρμόδιος: '' Μα τι δεν καταλαβαίνεται; Είναι πολύπλοκη η τιμολόγηση μετά και τις αμαρτίες του προηγούμενου καθεστώτος με τον Καποδίστρια. Τις Δημοτικές ενότητες που ενώθηκαν με μας και γίναμε Καλλικράτης . πολύπλοκο σας λέω''….

Σύμφωνοι!!! Μόλις βγείτε από την πολυπλοκότητα πείτε απλά σε εκείνους που σας ψήφισαν με απλά λόγια το τηλέφωνο της υπηρεσίας σας και γιατί το τιμολόγιο σας βρίσκεται στα ύψη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News