default-image

Με 50 πυραύλους τόμαχοκ χτύπησαν οι ΗΠΑ τη Συρία

Με 50 πυραύλους τόμαχοκ χτύπησαν οι ΗΠΑ τη Συρία

Εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου δήλωσε ότι εκτοξεύτηκαν 59 πύραυλοι «Τόμαχοκ» κατά στόχων της συριακής κυβέρνησης.

«Οι πύραυλοι αυτοί έπληξαν αεροσκάφη, καταφύγια αεροσκαφών, εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων και πολεμικών εφοδίων, αποθήκες πυρομαχικών, θέσεις αντιαεροπορικής άμυνας, αλλά και επίγεια ραντάρ», τόνισε.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, ο αμερικανικός στρατός κοινοποίησε στις ρωσικές δυνάμεις ότι πρόκειται να βομβαρδίσει μια συριακή αεροπορική βάση, και δεν έπληξε τμήματα της βάσης που θεωρείται ότι βρίσκονταν ρωσικές δυνάμεις, είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου λοχαγός Τζεφ Ντέιβις χθες.

Ο Ντέιβις, ενημερώνοντας δημοσιογράφους για την επιχείρηση, είπε ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις είχαν «πολλαπλές» συνομιλίες με τις ρωσικές δυνάμεις χθες προτού εκτοξεύσουν πυραύλους, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα επικοινωνίας που είχε συμφωνηθεί από πριν για να αποφύγουν κατά λάθος συγκρούσεις στη Συρία μεταξύ των δυνάμεών τους στη μάχη τους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Τέλος, σύμφωνα με το πρακτορείο reuters, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Ρεξ Τίλερσον τόνισε πως «οι ΗΠΑ δεν ζήτησαν την άδεια της Ρωσίας για να χτυπήσουμε» και δήλωσε ότι οι βομβαρδισμοί και δείχνουν ότι ο Τραμπ είναι έτοιμος να λάβει αποφασιστικά μέτρα δράσης κατά αποτρόπαιων πράξεων.

Πηγή: ΑΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News