default-image

Καθοριστικός ο ρόλος της έδρας για τον ΟΦΗ

Αθλητισμός
Καθοριστικός ο ρόλος της έδρας για τον ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν στον ΟΦΗ έχουν ακόμα ένα μικρό... παράθυρο ελπίδων για να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από την 3η θέση στο πρωτάθλημα, είναι υποχρεωμένοι να διαφυλάξουν ως κόρη οφθαλμού την έδρα τους.

Από τα εννέα παιχνίδια που απομένουν εντός γηπέδων (σ.σ. υπάρχουν και οι τρεις σίγουροι βαθμοί με τον Πανθρακικό), ο ΟΦΗ θα αγωνιστεί έξι φορές στο "Γεντί Κουλέ", με Αγροτικό Αστέρα, Αχαρναϊκό, Απόλλωνα Σμύρνης, Άρη και Αιγινιακό, και μόλις τρεις εκτός έδρας, με Πανσερραϊκό, Λαμία και Αναγέννηση Καρδίτσας. Η έδρα λοιπόν θα παίξει τον πιο καθοριστικό ρόλο στη διαδρομή ως το φινάλε του πρωταθλήματος, με το στόχο να είναι το απόλυτο των 30 βαθμών!

Ο ΟΦΗ καλείται να δείξει την κυριαρχία του απέναντι στους αντιπάλους του, όπως έκανε και στο Αίγιο, που μέχρι να καταλάβει ο Παναιγιάλειος τι γίνεται στον αγώνα, είχε δεχτεί δύο γκολ. Αυτό το παιχνίδι κυριαρχίας θέλει ο ΟΦΗ να επιβάλει και στην αυριανή αναμέτρηση με τον Αγροτικό Αστέρα, η οποία μάλιστα θα έχει και απευθείας τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ3. Πάνω σε αυτό το πλάνο δουλεύει καθημερινά η ομάδα, με τον Παπαδόπουλο να ανακατεύει αρκετές φορές την τράπουλα, όπως πάντως συνηθίζει να πράττει.

Σίγουρα ένα μείον είναι η απουσία του τιμωρημένου Βουό, όμως το φορμάρισμα των Μάνου και Μιλοσάβλιεφ εξυπηρετεί την επιθετική τακτική που θέλει να εφαρμόσει. Πέρα από τον Βουό, υπάρχουν οι γνωστές απουσίες των Κοιλιάρα και Φαζού, ενώ ένα απρόοπτο προέκυψε με τον Ντέρεκ Μπόατενγκ, καθιστώντας αμφίβολη τη συμμετοχή του στο αυριανό παιχνίδι.

Ο Γκανέζος ταλαιπωρείται από ίωση και έτσι δεν έκανε χθες προπόνηση, καθώς πήγε στο γιατρό και ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή. Η σημερινή μέρα είναι καθοριστική για το ενδεχόμενο να βρίσκεται έστω στην αποστολή και η τελική απόφαση να παρθεί πριν τον αγώνα. Οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ θα προπονηθούν στο ΒΑΚ σήμερα το πρωί και έπειτα θα ανακοινωθεί η αποστολή για το προσεχές παιχνίδι.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για το αρχικό σχήμα, κάτι που ενδέχεται να γίνει σήμερα. Τις προηγούμενες ημέρες ανακάτεψε αρκετά την... τράπουλα και τα ερωτηματικά αφορούν τον αντικαταστάτη του Πάτρικ Βουό στην κορυφή της επίθεσης. Μάνος και Όγκμποε είναι οι δύο υποψήφιοι, κάτι που θα καθορίσει και τους δύο ακραίους, ενώ διλήμματα φαίνεται να υπάρχουν και για τον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Ρεπορτάζ: Μανόλης Βαρδαλαχάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News