default-image

Κρήτη: Νύχτα αγωνίας για εγκλωβισμένους τουρίστες σε φαράγγι

Κρήτη
Κρήτη: Νύχτα αγωνίας για εγκλωβισμένους τουρίστες σε φαράγγι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ώρες αγωνίας για έναν ζευγάρι Βέλγων που έχει εγκλωβιστεί στο φαράγγι της Τρυπητής, στα Χανιά, από το απόγευμα της Πέμπτης.

Οι τουρίστες που είχαν πάει για πεζοπορία ,κατά πάσα πιθανότητα έχασαν τον προσανατολισμό τους με αποτέλεσμα και να παραμείνουν καθηλωμένοι μέσα στο φαράγγι και συγκεκριμένα μεταξύ των περιοχών του Ομαλού και της Σούγιας.  

Στις 7.15 το απόγευμα ειδοποίησαν το 112 ότι έχουν χαθεί λέγοντας χαρακτηριστικά ότι εκεί που βρισκονται είναι επικίνδυνα.  Άμεσα ειδοποιήθηκε και η πυροσβεστική υπηρεσία της Κρήτης. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο ξεκίνησε η επιχείρηση εντοπισμού και απεγκλωβισμού των τουριστών ηλικίας 26 και 28 ετών αντίστοιχα από κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χανίων και της Γ' ΕΜΑΚ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι τουρίστες είναι καλά στην υγεία τους ενώ είχαν κατά διαστήματα και  τηλέφωνική επαφή με το συντονιστικό της πυροσβεστικής.

Ωστόσο να σημειωθεί ότι έχουν εγκλωβιστεί σε ένα ιδιαιτέρως δύσβατο σημείο, όπου υπάρχουν χιόνια και η προσέγγιση από πλευράς των σωστικών συνεργείων ενδεχομένως να πάρει αρκετή ώρα ενώ μέσω του κινητού τους τηλεφώνου έχουν βρεθεί οι συντεταγμένες του σημείου όπου και βρίσκονται.

Για την επιχείρηση έχει ενημερωθεί και ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας του νησιού ενώ είναι το πρώτο περιστατικό εγκλωβισμού ξένων επισκεπτών σε φαράγγι τη φετινή χρονιά.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News