default-image

Επί ποδός πολέμου για την εκχώρηση του «Ι. Δασκαλογιάννης»

Κρήτη
Επί ποδός πολέμου για την εκχώρηση του «Ι. Δασκαλογιάννης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα πορεία προς το αεροδρόμιο των Χανίων τη Μεγάλη Δευτέρα το μεσημέρι θα πραγματοποιήσει η Πρωτοβουλία Πολιτών κατά της εκχώρησης του «Ι. Δασκαλογιάννης» στη Γερμανική Fraport ενώ προειδοποιεί με δυναμικότερες κινητοποιήσεις και επαναφέρει το αίτημα της για διενέργεια δημοψηφίσματος.

Με αφορμή την υπογραφή του πρωτοκόλλου παραχώρησης των αεροδρομίων και την ανακοίνωση από τον Υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη του τέλους των εκκρεμοτήτων της συμφωνίας , τα μέλη της Πρωτοβουλίας κάλεσαν εκ νέου το λαό των Χανίων σε ξεσηκωμό.

Ο κ. Σήφης Χιωτάκης, μέλος της Πρωτοβουλίας, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου είπε ότι πλέον η Κρήτη έχει τρία διαφορετικά αεροδρόμια: Ένα ιδιωτικό - γερμανικό στα Χανιά, ένα κρατικό στο Ηράκλειο και ένα δημοτικό στη Σητεία.

Ο ίδιος τόνισε ότι η κοινωνία επιμένει να αισθάνεται ηττημένη γι αυτό και παρακολουθεί τις εξελίξεις από τον καναπέ. «Εμείς όμως συνεχίζουμε και δικαστικά» σημείωσε ,εξηγώντας ότι η Πρωτοβουλία πολιτών θα προσφύγει σε κάθε ένδικο μέσο κατά της ιδιωτικοποίησης.

Η ολοκλήρωση των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης των δεκατεσσάρων περιφερειακών αεροδρομίων, έκανε την Πρωτοβουλία Πολιτών κατά της εκχώρησης του αεροδρομίου των Χανίων να στρέψει εκ νέου τα πυρά της συνολικά κατά του πολιτικού συστήματος, εξαπολύοντας παράλληλα βέλη κατά της αυτοδιοίκησης.

Ήδη η Fraport Greece υπέγραψε δύο συμβάσεις με την Intrakat για την υλοποίηση μελετών και κατασκευαστικών έργων στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια. Η πρώτη σύμβαση αφορά στα 7 αεροδρόμια Ηπειρωτικής Ελλάδας, Ιονίου και Κρήτης. Το μέλος της Πρωτοβουλίας Πολιτών κ.Αντώνης Σκαμνάκης υπογράμμισε ότι «πλέον το μόνο που απομένει είναι οι τοπικοί αερολιμενάρχες να παραδώσουν τα αεροδρόμια, πράγμα που θα πράξουν διότι ως κρατικοί υπάλληλοι είναι αναγκασμένοι».

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών που εναντιώνονται στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Χανίων μίλησαν για εκτίναξη των τελών του αεροδρομίου και κατ' επέκταση των αεροπορικών εισιτηρίων με δραματικές συνέπειες για τον τουρισμό. Αναφερόμενοι στις επιπτώσεις της ιδιωτικοποίησης, προέβλεψαν περιορισμό ή αποχώρηση των αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους.

Επιπλέον υπογράμμισαν ότι εκτός από τα τέλη των αεροσκαφών, στα ύψη θα εκτιναχθούν και τα μισθώματα για τα καταστήματα εντός του αερολιμένα γεγονός που δεν θα επιτρέπει κατά τη γνώμη τους τη δραστηριοποίηση ντόπιων επιχειρηματιών και θα ανοίξει ο δρόμος για νέες πολυεθνικές.

Μετά το Πάσχα η Πρωτοβουλία Πολιτών κατά της εκχώρησης του αεροδρομίου Χανίων στη Fraport προγραμματίζει πανελλαδική σύσκεψη για την ιδιωτικοποίηση και των 14 περιφερειακών αεροδρομίων. Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Σταυρουλάκη που συμμετέχει στον αγώνα της Πρωτοβουλίας, στα σχέδια τους είναι  γίνουν ενέργειες ώστε να διενεργηθεί δημοψήφισμα και οι πολίτες να εκφράσουν τη θέση τους για την εκχώρηση των αεροδρομίων σε ιδιώτες.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News