default-image

"Πυρά" κατά της κυβέρνησης από Πατούλη για το προσφυγικό

Κρήτη
"Πυρά" κατά της κυβέρνησης από Πατούλη για το προσφυγικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για έλλειψη εθνικού σχεδίου και για προχειρότητα από πλευράς κυβέρνησης με φόντο την εμπλοκή και της Κρήτης στη φιλοξενία προσφύγων, έκανε λόγο για ακόμα μια φορά από την Κρήτη ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης. Εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης και εξήρε τη στάση που τηρεί η τοπική αυτοδιοίκηση απέναντι στο ζήτημα.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης και δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, o οποίος αναφερόμενος στους όρους για την ενοικίαση σπιτιών στους πρόσφυγες τους χαρακτήρισε ως ευνοϊκούς, ξεκαθάρισε ότι θα δημιουργηθεί γραφείο ασύλου στην Κρήτη.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΗΡΑΚΛΕΙΟ: ΕΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΤΗ Ο ΠΑΤΟΥΛΗΣ

Το πρώτο και καθοριστικό βήμα για τη φιλοξενία προσφύγων στην Κρήτη έγινε με την προκήρυξη της πρόσκλησης ενδιαφέροντος από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου για την ενοικίαση σπιτιών όπου και θα στεγαστούν οι οικογένειες των 2.000 συνολικά προσφύγων που αναμένεται να φιλοξενηθούν στο νησί.

Πρόσφυγες που δεν αναμένεται, ωστόσο, να αφιχθούν στη Κρήτη πριν τα τέλη Μαΐου. Πρόκειται αρχικά για 125 κατοικίες στα μεγάλα αστικά κέντρα του νησιού - Ηράκλειο, Χανιά, Άγιο Νικόλαο και Ρέθυμνο.

Το παράδοξο είναι ότι η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την εκμίσθωση σπιτιών βγήκε στον "αέρα" χωρίς  να έχει προηγηθεί υπογεγραμμένη συμφωνία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News