default-image

Παντεσπάνιους: Μιλάει για το διαβήτη & ζωντανεύει στην Κρήτη

Κρήτη
Παντεσπάνιους: Μιλάει για το διαβήτη & ζωντανεύει στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα πολύ πρωτότυπο παιδικό παραμύθι για το νεανικό διαβήτη, γίνεται και… θεατρική παράσταση και «ανεβαίνει» στο Ηράκλειο.

Το παραμύθι του Φίλιππου Μανδηλαρά «Ο Παντεσπάνιους και εγώ - Το ημερολόγιο ενός παιδιού με σακχαρώδη διαβήτη», παίρνει «σάρκα και οστά» και παρουσιάζεται στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου την Τετάρτη 26 Απριλίου, στις 8:00 το βράδυ, με την είσοδο να είναι δωρεάν.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο Παύλος, ο 11χρονος ήρωας του βιβλίου, αιφνιδιάζεται όταν μαθαίνει ότι έχει παιδικό διαβήτη. Η πρόκληση είναι μεγάλη και αλλάζει τη συμπεριφορά του στο σπίτι και στο σχολείο. Θα καταφέρει ο Παύλος να καταλάβει ότι «δεν είναι δύσκολο να ζεις με τον διαβήτη αλλά το δύσκολο είναι να ζεις για τον διαβήτη»;

Τώρα, λοιπόν, ο Παύλος «ζωντανεύει» για να βοηθήσει τα παιδιά να εκπαιδευτούν βιωματικά, να γίνουν οι ίδιοι ήρωες του έργου και να ανεβάσουν τη δική τους θεατρική παράσταση!

«Η πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης επισημαίνει το σημαντικό ρόλο του σχολικού περιβάλλοντος για ένα παιδί με διαβήτη. Με χαρά, σας παρουσιάζω τον Παύλο και τον Παντεσπάνιους, που ήρθαν στη ζωή μας για να αναδείξουν ότι ένα παιδί με διαβήτη δε διαφέρει σε τίποτα από ένα παιδί χωρίς διαβήτη», αναφέρει ο κ. Μάρκος Γερασόπουλος Γενικός Διευθυντής Sanofi Ελλάδας και Κύπρου και συνεχίζει: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι η προσωπική συμμετοχή όλων μας στη διάδοση της πρωτοβουλίας, θα συμβάλει καθοριστικά στην ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους για τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1».

«Το ημερολόγιο ενός παιδιού με σακχαρώδη διαβήτη» και το υποστηρικτικό του υλικό έρχεται να καλύψει ένα σοβαρό κενό γνώσης γύρω από τη νόσο στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον», προσθέτει ο κ. Ιωάννης Ιωαννίδης, Πρόεδρος ΔΣ της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ).

«Η ενημέρωση της σχολικής κοινότητας μέσω του βιβλίου "Ο Παντεσπάνιους κι εγώ: Το ημερολόγιο ενός παιδιού με σακχαρώδη διαβήτη" ελπίζουμε να βελτιώσει την αποδοχή και υποστήριξη των παιδιών που ζουν με διαβήτη και να τα βοηθήσει να αναπτύξουν τις ικανότητές τους και να αυξήσουν την αυτοπεποίθησή τους», συμπληρώνει ο κ. Αριστείδης Ράπτης, Πρόεδρος ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας για τον Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ).

Συντελεστές της παράστασης:

Κείμενο - Φίλιππος Μανδηλαράς

Σκηνοθεσία /γενική επιμέλεια - Μάνος Ζεϊμπέκης

Σκηνικά κοστούμια - Άννα Χιλετζάκη

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση - Επιμέλεια - Σωτήρης Αλεξάκης

Στίχοι τραγουδιών : Ζω με τον διαβήτη / Μια αγκαλιά ζητώ - Μανος Ζεϊμπέκης

Χορογραφίες - Στεφανία Σπυροπούλου

Εικονογράφηση βιβλίου (αφίσα) - Ναταλία Καπατσούλια

Ηχος / φώτα - Μανούσος Μαυροφοράκης

Παύλος - Χρήστος Καράνταης

Μιχάλης - Δημήτρης Κολοτούρος

Άρτεμης / Παντεσπάνιους 2 - Βαλεντίνη Ζερβού

Κωστής - Γιώργος Βογιατζής

Παντεσπάνιους 3 - Η μικρή Χριστίνα Ζ.

Παντεσπάνιους 1 - Μάνος Zεϊμπέκης

Γιαγιά Παύλου / Μητέρα Παύλου - Χριστίνα Αλεξάκη

Ιατρός / Άλεξ - Νώντας Δημητρόπουλος

Υπό την αιγίδα του Παγκρήτιου συλλόγου για τον νεανικό διαβήτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News