default-image

Κατηγορούν τον καρδιολόγο για πολιτικά παιχνίδια λόγω χαπιών

Κρήτη
Κατηγορούν τον καρδιολόγο για πολιτικά παιχνίδια λόγω χαπιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε "σίριαλ" με πολλά επεισόδια και κομματικούς διαξιφισμούς εξελίσσεται το ρεπορτάζ που δημοσίευσε η εφημερίδα "Νέα Κρήτη" στο φύλλο της Τρίτης 4 Απριλίου, με τον επιμελητή Καρδιολογίας Μανόλη Σαλούστρο να παραθέτει την προσωπική του "Οδύσσεια" πρωί Σαββάτου για να αγοράσει ένα κουτί αντιπηκτικά χάπια για τη μητέρα του, που είχε υποβληθεί σε επέμβαση διαδερμικής αντικατάστασης αορτικής βαλβίδας και δεν έβρισκε σε 8 φαρμακεία και 3 φαρμακαποθήκες.

Ο κ. Σαλούστρος προκάλεσε την αντίδραση του γενικού διευθυντή του ΣΥΦΑΚ Δημήτρη Αλιμπέρτη και χθες "σήκωσε το γάντι" ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ και επίσης καρδιολόγος Νίκος Ηγουμενίδης, απαντώντας με σκληρά λόγια περί ανηθικότητας και άλλων τινών στον κ. Σαλούστρο. Υπ' όψιν, ο κ. Σαλούστρος είχε αναφέρει σε δηλώσεις του στη "Νέα Κρήτη" ότι μετά την περιπέτειά του οφείλει να απευθύνει ερώτημα για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά φαρμάκων στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και επίσης καρδιολόγους Γ. Μιχελογιαννάκη και Ν. Ηγουμενίδη.

Ο κ. Ηγουμενίδης, με μια επιστολή του που την τιτλοφορεί "Δημόσια απάντηση στη δημόσια προσωπική ερώτηση του κ. Σαλούστρου", και η οποία φυσικά δημοσιεύτηκε από τη "Νέα Κρήτη", δίνει τη δική του απάντηση. Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι ο κ. Ηγουμενίδης στην επιστολή του αποφεύγει να κάνει αναφορά στη "Νέα Κρήτη", διατυπώνοντας αόριστα «από δημοσιεύματα του Τύπου της Κρήτης»! Εκείνο βεβαίως που πείραξε περισσότερο, ως φαίνεται, τον κ. Ηγουμενίδη είναι η αναφορά του κ. Σαλούστρου «αν δεν έχει ξεχάσει την Ιατρική»!

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ ΓΥΡΙΣΕ 8 ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΓΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ ΧΑΠΙΑ

Η απάντηση του Νίκου Ηγουμενίδη

Η απάντηση του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ηγουμενίδη στον κ. Σαλούστρο αναφέρει: «Κύριε Σαλούστρο, από δημοσιεύματα του Τύπου της Κρήτης πληροφορήθηκα σήμερα με έκπληξη ότι μου ζητάτε να απαντήσω δημόσια - και μάλιστα με την υποσημείωση "αν δεν έχω ξεχάσει την Ιατρική" (!) - απέναντι στην περίπτωση ενός φαρμάκου που αφορά τη μητέρα σας.

Επειδή ακριβώς δεν έχω ξεχάσει την Ιατρική,

Πρώτον, απευθύνθηκα στο Φαρμακευτικό Σύλλογο Ηρακλείου, απ' όπου πληροφορήθηκα ότι για το εν λόγω φάρμακο καλύπτονται όλοι οι ασθενείς που παρουσιάζουν συνταγή, ότι είναι ελεγχόμενη η χορήγησή του και ότι επομένως δεν υπάρχει έλλειψη.

Δεύτερον, θα σας συνιστούσα ως γιατρός καρδιολόγος, που ενημερώνεται για όλες τις σύγχρονες εξελίξεις στο χώρο της Ιατρικής, να απευθυνθείτε στο θεράποντα καρδιολόγο της μητέρας σας για τις σύγχρονες εναλλακτικές φαρμακευτικές θεραπείες για την περίπτωση έλλειψης φαρμάκων που έχουν συνταγογραφηθεί για την πάθησή της.

Τρίτον, θα ήταν επίσης σκόπιμο κάθε φορά που απευθύνετε δημόσια ερώτηση να αναφέρετε και την άλλη σας ιδιότητα, δηλαδή του δημοτικού συμβούλου, του εκλεγμένου με την παράταξη που υποστήριξε η Νέα Δημοκρατία.

Τέταρτον, επιτρέψτε μου να σας πω ότι η χρησιμοποίηση πάθησης και ασθενούς, πόσω μάλλον συγγενικού προσώπου, για πολιτικά παιχνίδια είναι από γιατρό τουλάχιστον και επιεικώς ανήθικη».

Απάντηση ΣΥΦΑΚ

Στο μεταξύ, από πλευράς του ΣΥΦΑΚ έδωσε την απάντησή του ο γενικός διευθυντής του Δημήτρης Αλιμπέρτης, καθώς, όπως είπε στη "Νέα Κρήτη", ο ΣΥΦΑΚ-ΣΥΝΠΕ διακινεί το αντιπηκτικό "Xarelto" και ο ίδιος διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει έλλειψη στην αγορά, αντίθετα διατίθεται σε όλα τα φαρμακεία. Μάλιστα, ο κ. Αλιμπέρτης ανέφερε στην εφημερίδα "Νέα Κρήτη" ότι ο πληθυσμός της Κρήτης θα πρέπει να αισθάνεται πιο ασφαλής που διαθέτει μια τέτοια φαρμακαποθήκη.

Ο κ. Αλιμπέρτης ανέφερε ότι «δεν υπάρχει έλλειψη στο συγκεκριμένο προϊόν» και ότι «αυτό είναι άδικο και για το ΣΥΦΑΚ αλλά και για την BAYER, που της ανήκει και το προϊόν. Το Σάββατο είχε διατεθεί το προϊόν σε όσα φαρμακεία το είχαν ζητήσει. Εννοείται φυσικά και όλες τις προηγούμενες ημέρες».  

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Συμβουλάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News