default-image

Στην... κόντρα με Λεουτσάκο για την ένσταση κατά της Λαμίας

Ποδόσφαιρο
Στην... κόντρα με Λεουτσάκο για την ένσταση κατά της Λαμίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη σημερινή συνεδρίαση της Football League μπορεί το θέμα της αναδιάρθρωσης στη Σούπερ Λίγκα, που επηρεάζει τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία, να μονοπώλησε το ενδιαφέρον, όμως και το φινάλε είχε... ζουμί. ΟΦΗ και Άρης "επιτέθηκαν" στον πρόεδρο της διοργανώτριας Λεωνίδα Λεουτσάκο για την υπόθεση της Λαμίας.

Η συζήτηση για τις προτάσεις που θα γίνουν αναφορικά με το νέο "χάρτη" των επαγγελματικών κατηγοριών κύλησε με καλό κλίμα, όμως το τέλος της συνεδρίασης είχε ένταση. Τον ΟΦΗ εκπροσώπησε ο νομικός Μανόλης Φωτάκης και μαζί με τον εκπρόσωπο του Άρη ζήτησαν σε έντονο ύφος εξηγήσεις από τον πρόεδρο της Λίγκας. Αιτία της έκρηξης ήταν οι τοποθετήσεις του Λεωνίδα Λεουτσάκου για την καταγγελία των δύο ομάδων κατά της Λαμίας, όπου πήρε το μέρος της. Χθες, απάντησε ότι παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του και ότι το πειθαρχικό όργανο δε δέχεται παρεμβάσεις. Ξεκάθαρη απάντηση για το αν θα εκδικαστεί η καταγγελία που έχει γίνει δε δόθηκε, όμως Άρης και ΟΦΗ έχουν προχωρήσει σε επιπλέον ενέργειες που αφορούν τη στάση της Πειθαρχικής Επιτροπής.

Το σοβαρό και ουσιαστικά μοναδικό θέμα που απασχόλησε τη συνεδρίαση είναι το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Σούπερ Λίγκας, που προβλέπει την επόμενη σεζόν απευθείας άνοδο μόνο για τον πρωταθλητή της Football League. Οι ομάδες-μέλη της δεύτερης κατηγορίας εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους σ' αυτό το ενδεχόμενο και κοινός τόπος είναι η απευθείας άνοδος των δύο πρώτων της βαθμολογίας, ανεξάρτητα με τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Τέθηκαν επί τάπητος πολλές προτάσεις, με το προεδρείο να εισηγείται τη διεξαγωγή της επόμενης σεζόν σε 2 ομίλους των 10 ομάδων, με πλέι-οφ και πλέι-άουτ να ακολουθούν. Άλλη πρόταση προέβλεπε έναν όμιλο των 20 ομάδων, ενώ μία ακόμη (από τον Κισσαμικό) ήταν με πρωτάθλημα 20 ομάδων.

Τελική απόφαση δεν πάρθηκε, καθώς μετά από παρέμβαση από τον ΟΦΗ, που βρήκε σύμφωνες και άλλες ομάδες, θα γίνει μια συνθέτη πρόταση μέσα από τους σχεδιασμούς που ακούστηκαν. Αυτή θα συζητηθεί στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο και έπειτα θα τεθεί υπόψη του υφυπουργού Γιώργου Βασιλειάδη. Άλλωστε και ο κεντρικός σχεδιασμός της Σούπερ Λίγκας για την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών θα πρέπει να "περάσει" από την ΕΠΟ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News