default-image

Μαθήματα σε δικαστές και δικηγόρους από το ΕΚΑΒ!

Κρήτη
Μαθήματα σε δικαστές και δικηγόρους από το ΕΚΑΒ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαθήματα… σε Πταισματοδίκες, δικηγόρους και δικαστικούς υπαλλήλους παραδίδει το ΕΚΑΒ μετά και το θάνατο του δικηγόρου Γιώργου Τζατζαράκη που κατέρρευσε μέσα στη δικαστική αίθουσα και ο απινιδωτής του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου παρέμενε επί 10 χρόνια σε αχρηστία.

Τα σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών, ΚΑΡΠΑ και αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή ξεκίνησαν το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου και θα συνεχιστούν σήμερα 6 Απριλίου καθώς και στις 26 και 27 Απριλίου.

 

Χρειάστηκε η Διευθύντρια του ΕΚΑΒ Μάγδα Ζεάκη να προγραμματίσει 4 γκρουπ αφού πρόκειται συνολικά να εκπαιδευτούν 146 άτομα εκ των οποίων Δικαστικοί, δικαστικοί υπάλληλοι και Δικηγόροι.

Τα σεμινάρια παραδίδονται στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου στον κάθετο δρόμο του Πάρκου Θεοτοκόπουλου (κοντά στην πρώην Α' ΔΥΟ).

Η αρχική ιδέα και υλοποίησή της είναι της προέδρου Πρωτοδικών Ευγενίας Τσιώρα η οποία είναι και μια από τις πολύ δραστήριες κυρίες του δικαστικού σώματος. Στην ίδια ανήκει και η πρωτοβουλία της εικονικής δίκης που είχε πραγματοποιηθεί πριν από μερικές εβδομάδες στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την κ. Ζεάκη τα σεμινάρια προγραμματίστηκαν άμεσα ύστερα και από συζητήσεις με τον Δικηγορικό Σύλλογο με αφορμή το καρδιολογικό επεισόδιο του δικηγόρου Τζατζαράκη και την αποκάλυψη για τον απινιδωτή σε αχρηστία εντός του Δικαστικού Μεγάρου. Τέλος για τα σεμινάρια δικηγόρων και δικαστικών το ΕΚΑΒ έχει διαθέσει 3 πληρώματα και έναν γιατρό.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Συμβουλάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News