default-image

Μήνυμα ζωής μιας μάνας που έχασε το γιο της στην άσφαλτο

Κρήτη
Μήνυμα ζωής μιας μάνας που έχασε το γιο της στην άσφαλτο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μηνύματα ζωής μέσα από τη δύναμη ψυχής μιας μάνας που έχασε τον 22χρονο γιο της στην άσφαλτο τον Μάρτιο του 2004, στην εθνική οδό από την Αθήνα προς την Πάτρα, και με μοναδική στόχευση την ενημέρωση των νέων κυρίως ανθρώπων γύρω από τον "πόλεμο" της ασφάλτου και το πώς η πρόληψη μπορεί να σώσει ζωές.

Με πόνο ψυχής, η Βάσω Μυλωνά περιγράφει τη μέρα που έχασε το παιδί της, τον Πάνο, ο οποίος έφυγε για την σχολή του στην Πάτρα, αλλά δε γύρισε ποτέ, αλλά και στον μη ενδεδειγμένο τρόπο με τον οποίο ενημερώθηκε για την απώλειά του, στιγμή εφιαλτική την οποία βλέπει ακόμη στον ύπνο της…

Όπως τονίζει η «Ζωή έχει αξία» και γι' αυτό το σκοπό ζωής αγωνίζεται για να μη ζήσει καμία άλλη μάνα αυτό που έζησε η ίδια.

 

Μέσα από ημερίδες και καμπάνιες για την οδική ασφάλεια, του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», αρμόδιοι αναφέρονται στην αξία της ανθρώπινης ζωής και σε ζητήματα οδικής ασφάλειας.

Στο 1ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου ολοκληρώθηκε τριήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα οδικής ασφάλειας που διοργάνωσε ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ηρακλείου με τίτλο «Κάντο σωστά».

Εξειδικευμένοι εκπαιδευτές του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς ενημέρωσαν τους μαθητές, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν βιωματική εμπειρία από τον προσομοιωτή ανατροπής αυτοκινήτου αλλά και πρόσκρουσης, από τα γυαλιά προσομοίωσης μέθης και όχι μόνο, ώστε να υιοθετήσουν σωστές πρακτικές οδικής συμπεριφοράς.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News