default-image

Ηράκλειο: Ταξίδι στο χρόνο - photos

Κρήτη
Ηράκλειο: Ταξίδι στο χρόνο - photos

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βόλτες και ρακές στο ιστορικό κέντρο. Η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για να γνωρίσετε τη ζωηρή πρωτεύουσα της Κρήτης, καθώς το καλοκαίρι το ενδιαφέρον σας θα προσελκύσουν οι παραλίες.

Περπατήστε στο πεζοδρομημένο ιστορικό κέντρο ακολουθώντας την οδό 25ης Αυγούστου, θαυμάστε τον ναό του Αγίου Τίτου, περιπλανηθείτε στα στενά Χάνδακος, Κοραή, Δαιδάλου, Περδικάρη, Ανδρογέω, στα οποία χτυπά η καρδιά του Ηρακλείου. Καθίστε στα σκαλάκια της Λότζιας και δείτε την κίνηση στην πλατεία των Λιονταριών.

Τα μουσεία. Είναι κάτι παραπάνω από αξιόλογα και αξίζει να τους αφιερώσετε αρκετό από τον χρόνο σας. Επισκεφτείτε οπωσδήποτε το Αρχαιολογικό στην πλατεία Ελευθερίας, ένα από τα σημαντικότερα της Ελλάδας λόγω των εκθεμάτων του μινωικού πολιτισμού. Δείτε το Ιστορικό και το Φυσικής Ιστορίας στο παραλιακό μέτωπο, το Χριστιανικής Τέχνης εντός του ναού της Αγίας Αικατερίνης και το διάσημο ενυδρείο Cretaquarium.

Περίπατο στα τείχη και στο ενετικό λιμάνι. Τώρα που ο καιρός ανοίγει, η αγαπημένη βόλτα των Ηρακλειωτών γίνεται και πάλι καθημερινή συνήθεια. Δείτε το ενετικό λιμάνι με τα εντυπωσιακά νεώρια, επισκεφτείτε τον Κούλε, το θαλασσόκαστρο, και στη δύση του ηλίου περπατήστε στον λιμενοβραχίονα, το «κορδόνι» ή «by-pass» όπως το λένε οι ντόπιοι.

Πολύ ιδιαίτερη είναι και η συνεχόμενη βόλτα 4 χλμ. επάνω στα τείχη, με τις εντυπωσιακές πύλες και τους προμαχώνες, για να δείτε την πόλη από ψηλά.

Την Κνωσό χωρίς τις ορδές τουριστών. Προτού οι καλοκαιρινοί επισκέπτες κατακλύσουν τον αρχαιολογικό χώρο, που απέχει 5 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου, περπατήστε ήσυχα στο ανάκτορο της Κνωσού, όπου έζησε και ο βασιλιάς Μίνωας. Ηταν το κέντρο του μινωικού πολιτισμού και έχει έκταση 22.000 τ.μ.

Το Πάσχα στο Ηράκλειο

Το Μεϊντάνι είναι το επίκεντρο του πασχαλιάτικου Ηρακλείου. Τη Μεγάλη Παρασκευή, στον αποκαλούμενο και «Σταυρό» στο κέντρο της πόλης, συναντώνται οι Επιτάφιοι τριών ναών, του Αγίου Μηνά, του Αγίου Τίτου και του Αγίου Δημητρίου. Σε κλίμα κατάνυξης αναπέμπονται από κοινού οι ύμνοι και την ίδια στιγμή νέοι και νέες ψέλνουν στους γύρω δρόμους το «μοιρολόι της Παναγίας», αλλά όλοι, Ηρακλειώτες και επισκέπτες, τηρούν στη συνέχεια το έθιμο των ουζομεζέδων στις ταβέρνες της πόλης.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες:

Πηγή: kathimerini.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News