default-image

"Έτσι στήνεται ένα ποδοσφαιρικό παιγνίδι από τη μαφία..."

Ποδόσφαιρο
"Έτσι στήνεται ένα ποδοσφαιρικό παιγνίδι από τη μαφία..."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρόεδρος της ισπανικής Λίγκας Χαβιέρ Τέμπας, μας διαφωτίζει με λεπτομέρειες πως στήνεται ένα ποδοσφαιρικό παιγνίδι. Αφορμή το μέγα σκάνδαλο με τη νίκη της Μπαρτσελόνα Β' με 12-0 επί της "χειραγωγημένης" Ελντένσε για το πρωτάθλημα της β΄κατηγορίας, που συγκλονίζει την Ισπανία και έχει ξεσηκώσει παγκόσμιο σάλο, καθώς προκύπτει εμπλοκή της ιταλικής μαφίας στο ισπανικό πρωτάθλημα. Λέει:

«Η μαφία συνήθως στοιχηματίζει όταν το παιχνίδι έχει ξεκινήσει. Αν γίνει αποδεκτό, κάνουν σήμα για να ειδοποιήσουν τους συνεργούς που έχουν μέσα στο γήπεδο. Σε αυτήν την περίπτωση, τα γκολ δεν άρχισαν να μπαίνουν μέχρι το 8ο λεπτό. Προφανώς, εκείνη τη στιγμή ήξεραν ότι το στοίχημα είχε γίνει αποδεκτό και έκαναν κάποια κίνηση από έξω για να ειδοποιήσουν ότι ήταν απαραίτητο να αρχίσουν να αφήνουν την Μπαρσελόνα να σκοράρει. Αντίθετα με αυτό που νομίζει ο κόσμος, δεν είναι απαραίτητο όλη η ομάδα να πουληθεί σ' ένα ματς για το αποτέλεσμα. Είναι αρκετό να υπάρχουν τρεις ή τέσσερις παίκτες οι οποίοι δεν βάζουν το πόδι τους ή απλώς χάνουν μπάλες σε σημαντικά σημεία στο γήπεδο».

Οι ισπανικές εφημερίδες αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα δίκτυο παράνομων τυχερών παιχνιδιών, στο οποίο εμπλέκεται η ιταλική εγκληματική οργάνωση «Ντραγκέτα», η μαφία της Καλαβρίας, η οποία «τρύπωσε» στο ισπανικό ποδόσφαιρο για να τροφοδοτήσει την παράνομη αγορά στοιχήματος στην Ασία. Αναφέρεται επίσης πως οι περισσότεροι από τους παίκτες που συμμετείχαν στο στήσιμο, συναντήθηκαν για πρώτη φορά τα περασμένα Χριστούγεννα, έπειτα από πρωτοβουλία του Νομπίλε Καπουάνι, ενός εκπροσώπου του ιταλικού επιχειρηματικού ομίλου που πρόσφατα επένδυσε στην Ελντένσε, ο οποίος λειτούργησε ως σύνδεσμος μεταξύ της πλευράς των παικτών και της μαφίας, η οποία τζογάρει τεράστια ποσά στον παράνομο στοιχηματισμό.

 Ο πρόεδρος της Ελντένσε, Νταβίντ Αγκιλάρ, δήλωσε σοκαρισμένος από τα γεγονότα: «Οι παίκτες έχουν εξομολογηθεί σε εμάς ότι ο στοιχηματισμός συνέβαινε επί εβδομάδες! Ως φαίνεται, είχαν ήδη στοιχηματίσει ότι η ομάδα θα δεχόταν τέσσερα ή περισσότερα γκολ απέναντι στην Κορνεγιά τρεις μέρες πριν, αλλά έχασαν μόνο με 3-1 και έχασαν πολλά χρήματα», τόνισε σχετικά και συμπλήρωσε: «Εγινε χαμός στα αποδυτήρια, επειδή ήταν πολύ εκνευρισμένοι. Αυτό που καταλαβαίνουμε, είναι ότι στόχευαν σε ένα πιο μεγάλο αποτέλεσμα κόντρα στην Μπαρσελόνα, ώστε να ανακτήσουν όλα τα χρήματα. Η ομάδα έπρεπε να τελειώσει με ένα 8-0 στο ημίχρονο. Και αυτό ακριβώς συνέβη. Όταν το πρώτο μέρος είχε τελειώσει, εγώ προειδοποίησα άμεσα ότι κάτι είχε συμβεί. Είναι ντροπή».

   Όπως είναι γνωστό συνελήφθη αμέσως, ο Ιταλός προπονητής της Ελντένσε Βίτο Ντι Πιέρο, με την κατηγορία της διαφθοράς και εμπλοκής του στο «στημένο» παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα Β΄ μετά τις καταγγελίες του ποδοσφαιριστή της Ελντένσε, Τσεκ Σάαντ, πως τέσσερις συμπαίκτες του χρηματίστηκαν για να έχουν μειωμένη απόδοση. Επίσης συνελήφθη και ο Νόμπιλε Καπουάνι, εκπρόσωπος των Ιταλών επενδυτών, που έχουν τον έλεγχο της ομάδας και θεωρείται από την αστυνομία, ως ο άνθρωπος της ιταλικής μαφίας στην Ισπανία.

Με πληροφορίες από την "As" και το ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News