default-image

Στην τελική ευθεία η λίστα στα χειρουργεία

Υγεία
Στην τελική ευθεία η λίστα στα χειρουργεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην τελική ευθεία, η τήρηση λίστας χειρουργείων σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο Νοσοκομείου, με τη διοίκηση να κάνει λόγο για μεγάλη μεταρρύθμιση στο χώρο της δημόσιας υγείας, αλλά και για λογοδοσία απέναντι στους ασθενείς.

Σε λίγες μέρες ασθενείς θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν ηλεκτρονικά και μέσω ενός κωδικού, το πότε θα χειρουργηθούν βάζοντας τέλος σε περίεργες καταστάσεις.

Την ώρα που δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία γύρω από τον χρόνο αναμονής στα χειρουργεία, μέλη του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ κάνουν λόγο για αναμονή που ξεπερνά τους 6 μήνες και φτάνουν σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και τα 2 χρόνια.

Στο σημαντικό ρόλο των επιτροπών χειρουργείων στη κατάρτιση της σχετικής λίστας, όπου προτεραιότητα θα δίνεται στα σοβαρά, βαριά περιστατικά, αναφέρεται η διοίκηση ΠΑΓΝΗ - Βενιζελείου.

Εργαζόμενοι τονίζουν την ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό των χειρουργείων και των μονάδων εντατικής θεραπείας, για την ταχύτερη αντιμετώπιση εκατοντάδων περιπτώσεων που βρίσκονται σε αναμονή… για χειρουργικές επεμβάσεις.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News