Ειδήσεις

Λαμπάδες και δώρα σε δομές της Περιφέρειας Κρήτης

Πασχαλινή εκδήλωση για τα παιδιά που φιλοξενούνται σε Δομές Παιδικής Προστασίας και για ΑΜΕΑ σε Ημερήσια Κέντρα Κοινωνικής Φροντίδας διοργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο των εορτών του Πάσχα.

Η επιτυχημένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της Στέγης Ανηλίκων Ηρακλείου και οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με τη Στέγη Ανηλίκων Ηρακλείου, το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑΜΕΑ «Δικαίωμα στη Ζωή», το Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Ο Άγιος Σπυρίδωνας», το Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Ζωοδόχος Πηγή», το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Δήμου Μαλεβιζίου, το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Ν. Ηρακλείου, και το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Ηρακλείου.

Στην εκδήλωση, με την παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, της Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής Θεανώς Βρέντζου, της Αντιδημάρχου Ηρακλείου Μαρίας Καναβάκη, και στελεχών των κοινωνικών υπηρεσιών μοιράστηκαν Πασχαλινά δώρα στα παιδιά των παραπάνω Κοινωνικών Δομών.

Να προσφέρουμε χαμόγελο αγάπης

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στο πλαίσιο της εκδήλωσης συνεχάρη τα στελέχη των δομών φιλοξενίας για το μεγάλο κοινωνικό έργο που προσφέρουν στα παιδιά, και το προσωπικό της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας για την οργάνωση της εορτής τονίζοντας ότι η Περιφέρεια Κρήτης βρίσκεται δίπλα στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης «Όλοι μας προσπαθούμε για να προσφέρουμε ένα χαμόγελο αγάπης σε όσους το έχουν ανάγκη. Η Περιφέρεια μας προσπαθεί στις ευπαθείς ομάδες να στέκεται δίπλα, προσφέροντας ένα χαμόγελο αγάπης, και αυτό κάνουμε με την σημερινή εκδήλωση. Ευχόμαστε σε όλους τους ανθρώπους να έχουν καλές γιορτές ενόψει της εορτής του Πάσχα.

Η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη σημείωσε ότι "η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο υλοποίησης της κοινωνικής της πολιτικής στηρίζει έμπρακτα όλες τις ευπαθείς ομάδες στο νησί. Επιλέξαμε λοιπόν σήμερα, ως Περιφέρεια, να είμαστε κοντά στα παιδιά που φιλοξενούνται σε κοινωνικές δομές ενόψει και των επερχόμενων εορτών του Άγιου Πάσχα. Είναι ημέρες αγάπης, αλληλεγγύης και η Περιφέρεια Κρήτης οργανώνει την εκδήλωση προσφέροντας δώρα σε όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται στο σύνολο των κοινωνικών δομών στο νησί. Στις δύσκολες οικονομικά εποχές των τελευταίων ετών, η Περιφέρεια Κρήτης έχει υποχρέωση να δείχνει έμπρακτα την αλληλεγγύη της και το πράττει σε μικρούς και μεγάλους που το έχουν ανάγκη».

Όπως υπογράμμισε η αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Μαρία Καναβάκη «από πλευράς του δήμου Ηρακλείου συγχαίρουμε την Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης, τον Περιφερειάρχη, την Αντιπεριφερειάρχη και τον Διευθυντή της υπηρεσίας γιατί η σημερινή εκδήλωση στο πνεύμα των ημερών που έρχονται δίνει την ευκαιρία σε παιδιά να ψυχαγωγηθούν, να χαρούν, να νιώσουν τις Άγιες ημέρες που έρχονται. Τέτοιες εκδηλώσεις μας συγκινούν όλους».

Η Χάρις Αστρινάκη μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Ηρακλείου ευχαρίστησε "την Περιφέρεια Κρήτης, τον Περιφερειάρχη, την Αντιπεριφερειάρχη, για την σημερινή γιορτή που προετοιμάστηκε με πολύ φροντίδα και αγάπη. Να ευχηθούμε σε όλους καλό Πάσχα, καλές γιορτές".

Όπως επισήμανε ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης Σπύρος Επιτροπάκης «Η Περιφέρεια Κρήτης υλοποιώντας το κοινωνικό της πρόγραμμα διοργανώνει την σημερινή Πασχαλινή εορτή που αφορά παιδιά που φιλοξενούνται σε ιδρύματα και δομές ανοιχτής φροντίδας όπου μοιράζονται Πασχαλινές λαμπάδες, ενώ ανάλογες γιορτές θα γίνουν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης».

Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης επιμελήθηκαν η Λένα Χατζηγεωργίου διευθύντρια της παιδικής, νεανικής, μικτής χορωδίας ΠΕ Ηρακλείου και ο πιανίστας Νίκος Βλαζάκης.

Πασχαλινά δώρα θα μοιραστούν επίσης και στα παιδιά  που φιλοξενούνται σε δομές  Παιδικής Προστασίας και  ΑΜΕΑ σε όλη την  Περιφέρεια Κρήτης  σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Κοινωνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια